Smaga avārija Ikšķilē: NMPD brigādes uz negadījuma vietu traucās viena pēc otras

© Pixabay.com

Smags negadījums otrdienas, 9. februāra, vakarā notika arī pie Ikšķiles uz autoceļa Ropaži-Ikšķile, kurā iesaistīts mikroautobuss un kura rezultātā pieci cilvēki guvuši ievainojumus, no kuriem četri – nopietni savainoti, vēsta “Degpunktā”.

Baisā avārija notika starp Ikšķili un Tīnūžiem uz asfaltēta, bet līkumaina ceļa. “Volkswagen Caravelle” mikroautobusa vadītājam zaudējot kontroli pār auto, tas noslīdēja no brauktuves, iešļūca grāvī un, inerces vadīts, turpināja traukties uz priekšu, līdz uztriecās ieraktajai kanalizācijas caurulei. Vadītājs un pasažieri - kopumā pieci cilvēki - guva ievainojumus, viens no mašīnā sēdošajiem trieciena rezultātā pat tika izsviests no salona. Neatliekāmas medicīniskas palīdzības brigādes, ņemot vērā cietušo skaitu, uz negadījuma vietu traucās viena pēc otras.

Ceļu satiksmes negadījumā cieta piecas personas, kurām palīdzību sniedza sešas mediķu brigādes, tostarp arī ārstu speciālistu brigāde,

stāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāveElīna Jurēvica


Tā kā traumas ir nopietnas un lielākā daļa no negadījumā ierautajiem pašlaik ārstējas slimnīcā, likumsargiem precīza notikušā aina vēl nav skaidra. Izmeklēšana noteiks vai “Volkswagen” vadītais šajā situācijā varēja izvairīties no avārijas un kas viņam patraucēja.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais