FOTO: Liepājā izskalots vēl viens Otrā pasaules kara torpēdas fragments

© Ģirts Gertsons / F64

Liepājas pludmalē iepretim Dienvidu fortiem atrasts vēl viens fragments – visticamāk, dzinēja daļa – no Otrā pasaules kara laika torpēdas, kuras vidējo daļu Jūras spēku (JS) nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti jau pirmdien nogādāja savas militārās bāzes teritorijā, ziņo

Par, iespējams, bīstamo, gandrīz pilnībā zem smilšu slāņa aprakto atradumu militārstiem jau otrdien ziņojuši iedzīvotāji, taču stiprā vēja un spēcīgo viļņu dēļ objektu nebija iespējams izcelt no smiltīm, tādēļ JS karavīri notikuma vietu tikai marķēja, informēja JS Vadības grupas sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Veita.

Trešdien ”Kurzemes Vārds” novēroja, kā karavīri turpina darbu. Vispirms ar smilšu maisiem priekšmeta atrašanās vieta tika norobežota no viļņiem, bet pēc tam vīri atraka objekta augšpusi secinot, ka tā ir torpēdas daļa un ka tā nav sprādzienbīstama.

Laika apstākļiem pasliktinoties, objekta izcelšanu nebija iespējams turpināt, tāpēc pēcpusdienā darbi notikuma vietā tika pārtraukti. Tiklīdz laikapstākļi to to atļaus, karavīri atsāks darbu, lai priekšmetu atraktu no smiltīm pilnībā un nogādātu JS bāzes teritorijā.

Liepājas piekrastē no jūras arī pirmdienas rītā tika izskalots Otrā pasaules kara laika padomju jūras kara flotes torpēdas fragments. Ņemot vērā to, ka vētru sezona nebūt nav beigusies, varētu sekot vēl arī citi - tai skaitā, iespējams, sprādzienbīstami priekšmeti, uzskata Jūras spēku (JS) pārstāvji, ziņoja portāls "Liepajniekiem.lv".

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais