Nāve uz sliedēm: vilciena mašīnists starp sliedēm gulošo vīrieti pamanīja par vēlu

© F64

Kravas vilciena mašīnistam, kas svētdien, vadot vagonu sastāvu, mēroja ceļu Tukuma virzienā, darbs beidzās dienas vidū pusceļā – netālu no Slampes vilciens uzbrauca uz sliedēm esošam cilvēkam, vēsta “Degpunktā”.

Aptuveni 30 gadus vecā vīrieša dzīvība izdzisa uz dzelzceļa sliedēm dienas pirmajā pusē, netālu no Slampes, Tukuma novadā. Patiesos nelaimes iemeslus vēl skaidro kriminālprocesā, bet sarunā ar vietējiem iedzīvotājiem, tostarp tiem, kuri bijuši pazīstami ar nelaiķi, “Degpunktā” uzzināja, ka vīrietim bija tāds kā vaļasprieks - regulāri doties pastaigās pa dzelzceļa sliedēm.

Traģēdijas iemesls varētu būt saistīts arī ar elementāru neuzmanību, taču kravas vilciena mašīnista redzētais liek domāt, ka upuris vagonu sastāva ceļā tomēr varēja stāties mērķtiecīgi.

Agnese Līcīte
VAS ”Latvijas dzelzceļš” preses sekretāre:


“Mašīnists cilvēku pamanīja jau guļošu starp sliedēm. Tika pielietota pēkšņa bremzēšana un, protams, arī izsaukta ātrā palīdzība, policija un glābšanas dienests. Ši vieta, kur notika negadījums, ir diezgan neapdzīvota. Apkaimē atrodas vien dažas viensētas. Tuvākājā apkārtnē nav ne ceļu, ne pārbrauktuvju, līdz ar to tiešām grūti pateikt, kur šis cilvēks ir devies un kādēļ ir atradies šajā vietā.”


Prakse rāda, ka līdzīgās situācijās, kad cilvēks guļ starp sliedēm, nevis uz tām, vilciens var ķermeni nemaz neaizskart, taču šajā reizē iznākums ir bēdīgs. No notikuma vietā izsauktajiem dienestiem darbs bija vien likumsargiem. Ārsti bija bezspēcīgi, bet ugunsdzēsēji tikai izvilka mirstīgās atliekas un nodeva policijas izmeklētājiem. Vilcienu satiksme virzienā no Slampes uz Tukumu tika apturēta, tas kavējās pusotru stundu.

Svarīgākais