Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Par bērnu izsēdināšanu no autobusa nomaļā vietā un tumsā šoferi nesoda

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Aivars Ķesteris/F64

Jēkabpils novada vadība uzdevusi vien pārskatīt SIA "Jēkabpils autobusu parks" attieksmi pret bērnu pārvadāšanu.

Portāls NRA jau rakstīja, ka pērn decembrī Jēkabpilsn novadu satrauca ziņa, ka autobusa šoferis tumsā un aukstumā izsēdināja astoņus bērnus. Autobuss, ar kuru skolēniem jābrauc no Salas pagasta uz mājām Sunākstē, slidenā ceļa dēļ nevarēja uzbraukt kalnā. Autobusa šoferis aizveda bērnus atpakaļ uz pieturu, kur tie bija iekāpuši, pateica, lai zvana vecākiem, ka viņi var braukt bērniem pakaļ, un pats aizbrauca prom. Vairāk par šo gadījumu var izlasīt šeit.

Skaidrojumā šofera rīcība pamatota ar ceļa apstākļiem, ka pieturā bija citi pieaugušie un, ka skolām jāveic darbības, lai skolēniem dotu zināšanas, kā rīkoties šādās situācijās.

"Lai gan šofera rīcībā nav konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi, tika atzīts, ka šādos gadījumos, kad notikumā iesaistīti nepilngadīgi bērni, nav pieļaujams atstāt bērnus bez iespējas saņemt palīdzību un atbalstu no vecākiem vai skolas," norāda pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis.

Lai turpmāk novērstu šādus gadījumus, ar "Jēkabpils autobusu parka" valdi pārrunāta situācija, izteikts aizrādījums un norādīts, ka šādas situācijas nav pieļaujamas attiecībā uz nepilngadīgiem bērniem.

Jēkabpils novada vadība uzdevusi uzņēmumam pilnveidot esošo praksi, skaidrojot sabiedrībai šādus notikumus un nepieciešamības gadījumā atvainoties iesaistītajām personām.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Jēkabpils autobusu parks" pērn strādājis ar 4,6 miljonu eiro apgrozījumu un 321 398 eiro peļņu. Uzņēmums pilnībā pieder Jēkabpils novada pašvaldībai.