Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Vižņi vietām Daugavā pie Jēkabils sakrājušies divu metru augstumā

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Situācija ar ūdens līmeņa svārstībām Daugavā pie Jēkabpils pašlaik ir stabila, Jēkabpils novada pašvaldības civilās aizsardzības komisijas sēdē teica Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP).

Pirmdien tika sasaukta Jēkabpils novada pašvaldības civilās aizsardzības komisijas sēde, kurā tika runāts par plūdu risku iespējamību Jēkabpils novada teritorijā un apkārtnē.

"Mums ir jābūt modriem un gataviem dažādām situācijām. Īpaši jāseko līdzi laika apstākļiem, kas šobrīd ir mums labvēlīgi. Mainīgie laika apstākļi, kad ir sals, bet pēc tam neliels atkusnis, tad atkal sals, lēnām samazina gan sniega, gan ledus kārtu," teica Ragainis.

Tomēr viņš brīdināja, ka vižņi vietām sakrājušies divu metru augstumā.

Plūdu gadījumā gatavību rīkoties apliecināja gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jēkabpils daļas komandieris Dzintars Cvilikovskis, gan Valsts policijas Zemgales reģiona Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Rolands Bērziņš.

Tika pārrunāti arī jautājumi par teritorijām, kuras īpaši nepieciešams apzināt, rīcību dažādās situācijās, par ekipējumu, dzeramā ūdens nodrošināšanu applūdušajās teritorijās, par laivām, barjeru un zīmju nodrošināšanu, kapitālsabiedrību iesaisti krīzes situācijā un citi jautājumi.

Kā ziņots, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs decembra vidū izplatīja dzelteno brīdinājumu par iespējamiem plūdiem Daugavā, augšpus Pļaviņām.

Daugavā, Jēkabpils - Zeļķu posmā gāja ledus un lejpus Zeļķiem veidojās ledus sablīvējums.