"Māte viņu regulāri sita un kratīja". No vardarbības smagi cietušo Anci ārstēs Polijā

© Ekrānšāviņš/Panorāma

Jau pavasarī nepilnus divus gadus vecā Ance, kura aug audžuģimenē Alūksnes pusē, Polijā sāks cilmes šūnu terapiju. Tas iespējams, pateicoties viņas audžuģimenes neatlaidībai un daudzu ziedotāju atsaucība, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

LTV Ziņu dienesta korespondentes Aijas Kincas sižetu skatīties ir ļoti grūti, apzinoties, ka Ance nekad neies bērnudārzā vai skolā. Viņa joprojām nespēj noturēt galvu, jo līdz četru mēnešu vecumam tika regulāri sista un kratīta.

Ance piedzima pilnīgi vesela. Taču dzīves pirmajos mēnešos viņai pāri darīja pats tuvākais cilvēks - mamma. Vardarbības epizodes nav pat uzskaitītas.

Izmeklējumos konstatētie daudzie lūzumi atslēgaskaulā, rokās, galvaskausā, ribās un asinsizplūdumi ir kā mēmi liecinieki tam, ko Ance ir pārcietusi līdz četru mēnešu vecumam bez medicīniskas palīdzības.

Par nodarīto Ances māte izcieš cietumsodu. Meitenīte nokļuva audžuģimenē. Šeit visi Ivitas Krevicas pašas un pieņemtie bērni ir Ances lielie brāļi un māsas.

Visu šo laiku audžumamma Ivita cīnījās pati, bet tad uzzināja par cilmes šūnu terapiju Polijā. Taču ģimenei nebija nepieciešamo līdzekļu - vairāk nekā 8000 eiro. Viņa par Anci runāja publiski un ziedotāju atsaucība bija tik liela, ka saziedots trīskārši. Ir skaidrs, ka visa nauda noderēs, jo meitenītei visu mūžu būs vajadzīgs atbalsts un terapija.

Uzzinot, ka šonedēļ kādā ģimenē Liepājā atrasts miris divgadīgs bērns, visa Ances audžuģimene burtiski sastinga. (Par šo gadījumu vairāk var izlasīt šeit).
Kārtējais bērns, kurš nav izglābts. "Kad ziņās izlasījām par Liepājas puisēnu... Cik Ancei pietrūka maz, lai kļūtu par tādu pašu ziņu statistiku. Mēs cīnīsimies līdz galam," apņēmīga ir ģimene