Nosistā divgadīgā puisēna brālis bērnudārzā bija sūdzējies par patēvu

© Pixabay

Sociālā darbiniece, kas regulāri strādājusi ar ģimeni, kurā pagājušā gada pēdējā dienā tika atrasts miris divus gadus vecs zēns ar zilumiem uz ķermeņa, norādījusi, ka līdz iesnieguma saņemšanai no bērnudārza par iespējamu vardarbību pret vienu no ģimenē pavisam trim augošajiem bērniem, neesot bijušas nekādas indikācijas, kas prasītu dienestiem iejaukties, vēsta liepajniekiem.lv.

Iesniegumi par iespējamām aizdomām, ka ģimenē ir iespējamas vardarbības izpausmes, 21. decembrī tika saņemti no pirmskolas izglītības iestādes “Prātnieks”. Tajos esot minētas netiešas norādes uz iespējamu vardarbību ģimenē, norādīts arī, ka piecgadīgais bērns pirmskolas izglītības iestādes darbiniekiem sūdzējies par savām antipātijām pret mātes dzīvesbiedru, atklāja bāriņtiesas priekšsēdētāja Taiga Ziemele. Viņa apliecināja, ka jau nākamajā dienā pēc iesnieguma saņemšanas iestāde uzsākusi sadarboties ar bērnu māti.

Portāls NRA jau rakstīja, ka īsi pirms gadumijas - 2021. gada 31. decembrī, kad daudzas ģimenes gatavojās Jaunā gada sagaidīšanai, Liepājā atrasts divus gadus veca bērna līķis ar redzamām hematomām jeb lieliem zilumiem uz ķermeņa. Vairāk šeit

Šobrīd dienesti sadarbībā ar Valsts policiju turpina skaidrot, kādi ir sadzīves apstākļi ģimenē, visas trīs iesaistītās institūcijas turpina iztaujāt mirušā zēna mātes tuviniekus un kaimiņus, mēģinot noskaidrot, vai iepriekš nav bijušas aizdomas par iespējamu vardarbību šajā ģimenē.

Uzsāktajā kriminālprocesā par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, aizdomās par šī nozieguma pastrādāšanu aizturēts un apcietināts bojā gājušā mātes dzīvesbiedrs.

Nogalināto puisēnu zemes klēpī guldīt paredzēts nākamnedēļ.

Svarīgākais