Mātes acu priekšā noslīkst 6 gadus vecs bērns

© Pixabay.com

Spēlējoties pie upes, tajā iekrita divi bērni - sešus un 11 gadus veci puisēni, vēsta LTV3 raidījums "Degpunktā". Mazākais bērns diemžēl noslīka.

Otrdien uz Packules upes Tārgales pagastā, netālu no Ventspils, ielūza ledū un sāka slīkt divi nepilngadīgi bērni. Diemžēl izglābt izdevās tikai vienu no zēniem, bet mazākais no puikām gāja bojā.

Apkārtējie, atceroties aizvadītās dienas notikumus, stāsta, ka par nelaimi kļuvis zināms ap plkst. 14.00. Zēni esot spēlējušies netālu no savām mājām, pie Packules upes krasta, liktenīgajā brīdi abi ievēlušies upē. Nelaimē nonākušajiem bērniem palīgā piesteidzās māte, bet noturēt abas atvases traucēja upes straume. Mazāko puisēnu gar krastu aiznesa uz priekšu.

Māte paspējusi izglābt tikai vienu no zēniem. Mazākais no bērniem gājis bojā, viņu gar krastu straume aiznesusi uz priekšu.

Šo negadījumu ieraudzīja kāds autobraucējs, kas brauca pāri tiltam ar automašīnu. Viņš steidzās palīgā, bet puisēnu izglābt nepaspēja.

“Pirmajai apakšvienībai ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka viens cilvēks pirms mūsu dienesta ierašanās ir izkļuvis no ūdens. Nekavējoties tika uzsākta otra cilvēka meklēšana. Ugunsdzēsēji glābēji upi pārmeklēja aptuveni viena kilometra garumā. Otro cilvēku ugunsdzēsēji glābēji atrada 300 metru attālumā no vietas, kur viņš bija ielūzis. Līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ierašanās brīdim ugunsdzēsēji glābēji izvilktajam cilvēkam sniedza pirmo medicīnisko palīdzību. Meklēšanas darbus notikuma vietā apgrūtināja stiprā straume un ledus,” saka VUGD Kurzemes reģiona brigādes operatīvā dežuranta pienākumu izpildītājs Raivis Lukažs.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.