Sunītes Lattes svētku drāma

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Nepilnus divus gadus vecā Džeka Rasela terjera šķirnes kucīte Latte divas aukstas Ziemassvētku naktis viņa bija prom no mājām. Viena pati, bet šis būs stāsts ar laimīgām beigām, vēsta liepajniekiem.lv

Pēkšņs salūts - bēgšana

Tas bija Ziemassvētku vakars, privātmāju rajons Liepājā. Mājas pagalmā izgāja vectēvs, un līdzi devās arī Latte. Bez pavadas un kakla siksnas. Tikai nokārtot savas vajadzības pirms naktsmiera, portālam liepajniekiem.lv stāsta Lattes saimniece Kristīne Skripkauska.

Pēc īsa brīža netālu atskanējuši skaļi trokšņi. Kāds bija izdomājis, ka jāšauj pirotehnika. Troksnis bija tik negaidīts un biedējošs, ka sunīte nevis skrēja uz mājām, bet gan atrada žogā spraugu, pa kuru pamanījās izlīst un bēga, ko īsās kājeles nesa. ”Tūlīt sākām viņu meklēt,” stāstīja K. Skripkauska, jo nakts strauji nāca virsū.

Sākumā ģimene sekoja pa sniegā atstātajām pēdām, bet tad tās pazuda. Meklēšana pa pilsētu, pludmali turpinājās līdz 3 naktī.

Uzrunāts vai katrs satiktais cilvēks, jautājot, vai nav redzēta balta sunīte ar brūnu galvu. Tūlīt arī izvietota informācija feisbuka kontā, un, pateicoties šim ierakstam, kā arī tam, ka cilvēki ar to dalījās, Latti pēc divām naktīm 26. decembrī beidzot atrada.

Sekojot aculiecinieku norādēm, saimniece steidzās uz katru vietu, bet Latte jau atkal bija pazudusi. ”Nezinu, kā mūsu sunīti uz šosejas nesabrauca… Viņai ir ļoti bail no automašīnām,” pārdzīvojumos dalījās Kristīne.

Šajā laikā ielās satikti kā atsaucīgi, tā vienaldzīgi ļaudis. Tieši tas pats piedzīvots arī interneta vidē, kur saņemti vairāki negatīvi komentāri, pārmetumi, kāpēc mīlulis varēja aizbēgt.

”Bet dažādu apstākļu sakritības dēļ tā var notikt, ka aizskrien un pazūd suns, kas vienmēr ticis pieskatīts. Jā, Lattei ir čips. Mēs neesam neapzinīgi saimnieki,” stāstījumu turpināja K. Skripkauska.

Latti atrada, tikai pateicoties kāda vīrieša uzmanībai. 26. decembrī viņš pazudušo sunīti ieraudzīja ceļa malā netālu no Pērkones. Acīmredzot viņa bija atpakaļceļā uz Liepāju. Uz vārdu bēgle neatsaucās, klāt nenāca.

Vīrietis, pateicoties ziņojumam feisbukā, nekavējoties sazvanīja saimnieci un palika notikuma vietā. Kristīne ieradās pēc nepilnām 10 minūtēm. Uz viņas saucieniem Latte reaģēja, un abas bezgala laimīgas satikās uz nomaļa, sniegota ceļa.

Svarīgākais