Jūrmalā turpmāk iebraukt drīkstēs ne vēlāk par stundu pēc caurlaides iegādesj

Turpmāk autovadītājiem Jūrmalas robeža būs jāšķērso stundas laikā pēc vienreizējās caurlaides iegādes, paredz Jūrmalas domes šodien apstiprinātie saistošie noteikumi, kas regulē transportlīdzekļu iebraukšanu pilsētā.

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis "LETA video" norādīja, ka tā paredzēts novērst iespēju izmantot vecas caurlaides.

"Nopērkot caurlaides talonu, ar to būs jāiebrauc Jūrmalā vienu stundu pēc nopirkšanas. Pilsētas teritorijā varēs uzturēties, cik ilgi vien vēlas, bet nevarēs braukt iekšā ar veciem taloniem, kas nopirkti pirms gada," sacīja Truksnis.

Lai gan mērs norāda, ka iebraukšanas maksa paaugstināta netiks, "LETA video" secina, ka līdzekļi, kas tiks gūti no caurlaižu pārdošanas, varētu tomēr pieaugt, jo atšķirībā no iepriekšējās kārtības talons vairs nebūs derīgs 24 stundas un par atkārtotu iebraukšanu Jūrmalā būs jāšķiras no vēl viena lata.

Kā ziņots, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija iepriekš noraidīja domes lēmumu palielināt iebraukšanas maksu Jūrmalā līdz diviem latiem.

Jūrmalas teritorijas plānojumā noteikta īpašā režīma zona, kurā iebraukt ar transporta līdzekļiem tiek atļauts, saņemot vai iegādājoties iebraukšanas atļaujas. Nodevas mērķis ir ierobežot tranzīta satiksmes plūsmu vides kvalitātes saglabāšanas nolūkos, kā arī nodrošināt dabas un kūrorta resursu aizsardzību un kultūras pieminekļu aizsardzību.

Šodien apstiprinātie jaunie saistošie noteikumi arī noteiks papildu personas, kas varēs saņemt nodevas atvieglojumus, to vidū būs arī Jūrmalā esošo ārstniecības iestāžu darbinieki, kuriem noslēgts līgums par valsts finansētu ārstniecības pakalpojumu nodrošināšanu.

Tāpat nodevas atvieglojumus piešķirs Jūrmalas sporta klubu komandu licencētiem dalībniekiem, darbiniekiem no reliģiskajām organizācijām, kuras veic reliģiskās organizācijas, labdarības vai sociālās aprūpes darbību, vai sabiedriskā labuma organizācijām, kas veic labdarības vai trūcīgo un sociāli mazaizsargāto personu grupu sociālās labklājības celšanas darbību Jūrmalā, arī automašīnu lietotājiem un valdītājiem, kuriem būs dokuments, kas apliecinās šādas tiesības.

Jaunajos noteikumos arī būs punkts, ka Ceļu satiksmes drošības direkcija varēs izsniegt atļaujas iebraukšanai Jūrmalā tikai tādām juridiskām personām, kuru Uzņēmumu reģistrā norādītā adrese atrodas un arī struktūrvienība reģistrēta Jūrmalā un transportlīdzeklis reģistrēts uz šīs juridiskās personas vārda.

Atvieglojumu iebraukšanai turpmāk nevarēs saņemt Babītes novada Babītes un Salas pagasta, Engures novada Lapmežciema pagasta iedzīvotāji, jo viņiem ir iespēja izmantot pilsētas apvedceļu.

Latvijā

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” vienojas ar Ceļu būvniecības sabiedrību "Igate" par nepilnību novēršanu Latvijas – Krievijas robežas žoga un infrastruktūras izbūvē spēkā esošā līguma ar Valsts robežsardzi (VRS) ietvaros bez papildu finansējuma. Šonedēļ tiek uzsākti darbi iepriekš izbūvēto četru iekaramo (trošu) tiltu nepilnību novēršanā, ko plānots pabeigt līdz gada beigām. Savukārt līdz 2025. gada 31. oktobrim notiks iepriekš izbūvētā 99 km robežas žoga un 230 km infrastruktūras (patruļtaku, koka laipu u.c.) konstatēto defektu novēršana.