Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ogres novada vidusskolas saņem 320 pašvaldības iegādātos datorus

© ogre.lv

Šonedēļ Ogres novada vispārējās vidējās izglītības iestādes sāk saņemt pašvaldības iegādātos 320 datorus, informēja pašvaldībā.

Datori paredzēti mācību satura apguvei vidusskolas posmā. Kā informē Ogres novada Izglītības pārvaldes vadītājs Igors Grigorjevs, pedagogi arvien biežāk datoru izmanto kā mācību līdzekli. Viena no pašvaldības ilgtermiņa ambīcijām ir gandrīz pilnībā atteikties no ierastajām mācību grāmatām, mācību saturu arvien vairāk apgūstot digitālajā vidē.

Datori piešķirti Jaunogres vidusskolai, Ogres 1.vidusskolai, Ogres Valsts ģimnāzijai, Madlienas vidusskolai, Suntažu vidusskolai, Ikšķiles vidusskolai, Ķeguma Komercnovirziena vidusskolai un Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskolai.
Grigorjevs uzsver, ka pašvaldība ir uzņēmusies atbildību par datortehnikas nodrošinājumu, lai novada skolu audzēkņi varētu veiksmīgi apgūt jauno izglītības saturu. Ieviešot jauno kompetenču pieejā balstīto mācību saturu, datori bija jānodrošina Izglītības un zinātnes ministrijai, taču līdz šim saņemtais datortehnikas apjoms nav pietiekams.

Jau gada sākumā skolas vēsturiskajā Ogres novadā saņēma pašvaldības iegādātus datorus mācību satura apguvei. Datortehnika tika piešķirta 7. un 10.klašu skolēniem. Šoreiz datorus saņems gan 10., gan 11.klašu skolēni no visa apvienotā novada.

Izglītības pārvaldes vadītājs Grigorjevs atzinīgi vērtē pašvaldības iniciatīvu datortehnikas nodrošināšanai, jo valdības solījums katram skolēnam iegādāties datoru joprojām nav izpildīts. Datoru iegāde ir vēl viens solis ceļā uz nākotnes mērķi - gandrīz pilnībā atteikties no ierastajām mācību grāmatām.

"Lai to panāktu, katram bērnam klasē ir vajadzīgs dators. Tieši to pašvaldība pašlaik cenšas nodrošināt. Tāpat šī mērķa sasniegšana lielā mērā ir atkarīga no kopīgiem pedagogu centieniem. Arvien vairāk skolotāji mācību darbā izmanto dažādus digitālos rīkus," komentē Grigorjevs.

Viņš atgādina, ka piešķirtais dators ir arī liela atbildība ģimenēm. Ja datortehnika tiks salauzta, sabojāta, ģimenei būs jāuzņemas materiālā atbildība par iekārtas remontu vai tās jaunu iegādi.

Kā pirmie datortehniku šodien bija ieradušies saņemt Suntažu vidusskolas un Ikšķiles vidusskolas pārstāvji.

Suntažu vidusskola jau gada sākumā saņēma pašvaldības gādātos datorus, kas noderējuši attālināto mācību laikā. Datori tika izsniegti ne tikai vidusskolas klasēm, bet ikvienam skolēnam, kuram tas bija nepieciešams attālināto mācību veikšanai. Nupat saņemtie datori 10. un 11.klašu skolēniem tiks izsniegti nākamā semestra sākumā. Skolas direktors Mārtiņš Leja atklāj, ka arī Suntažu vidusskolā daudzi pedagogi entuziastiski strādā digitālajā vidē, arī bērni, mācoties attālināti, jau ieraduši strādāt digitāli.

Saņemot datorus, Ikšķiles vidusskolas direktora vietniece informācijas nodrošināšanā un informātikas jomā Ilze Putene-Cīrule informē, ka skola jau strādā ar dažādiem digitālajiem rīkiem - "www.soma.lv", "www.uzdevumi.lv" un citiem. Vidusskolēni datorus saņems nākamajā semestrī.

LETA jau vēstīja, ka Ogres novada pašvaldība septembra beigās nolēma iesniegt pieteikumu valsts aizņēmumu programmā 271 887 eiro saņemšanai, lai novada skolēniem varētu iegādāties datorus.