Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Par 12 032 eiro izkrāpšanu no pašvaldības uzņēmuma "Liepājas namu apsaimniekotājs" tiesās uzņēmēju

© Publicitātes foto

Prokuratūra nodevusi Kurzemes rajona tiesai krimināllietu pret uzņēmēju par 12 032 eiro izkrāpšanu no pašvaldības uzņēmuma SIA "Liepājas namu apsaimniekotājs".

Saskaņā ar pirmstiesas procesā iegūtajiem pierādījumiem un apsūdzībā norādīto persona laika periodā no 2018.gada jūlija līdz 2019.gada maijam, būdams kāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs, būvdarbu dokumentācijā apzināti norādīja būvdarbus, kas no uzņēmuma puses netika izpildīti.

Personas darbību rezultātā no būvdarbu pasūtītāja - pašvaldības SIA - tika izkrāpti naudas līdzekļi 12 032 eiro apmērā. Izmeklēšanas laikā vienlaikus noskaidrots, ka noziedzīgais nodarījums izdarīts juridiskas personas interesēs.

Prokurors krimināllietu nodevis Kurzemes rajona tiesai vispārējā kārtībā pret apsūdzēto personu un piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai juridiskajai personai.

Ja noziedzīgs nodarījums izdarīts uzņēmuma interesēs vai labā, likums paredz piemērot piespiedu ietekmēšanas līdzekļus - likvidāciju, tiesību ierobežošanu, mantas konfiskāciju vai naudas piedziņu.