Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jūrmalā par mūža ieguldījumu cildina mūziķi Adrianu Kukuvasu

© Aivars Ķesteris/F64

Jūrmalas pašvaldība piešķīrusi pašvaldības apbalvojumus arhitektam Andrim Kronbergam, Slokas Evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājam Aivaram Gusevam un dziedātājam Adrianam Kukuvasam.

Kronbergam un Gusevam piešķirta Goda zīme un tituls "Goda jūrmalnieks", savukārt Kukuvass saņēma apbalvojumu "Par mūža ieguldījumu".

Goda zīme Kronbergam piešķirta par izciliem un laikmetīgiem Jūrmalā un Latvijā īstenotiem arhitektūras projektiem, kam raksturīga latviskā identitāte. Viņš īstenojis tādus vērienīgus arhitektūras projektus kā lidostas "Rīga" pārbūve un Latvijas Bankas filiāle Bezdelīgu ielā Rīgā.

Savukārt Jūrmalā viņa raksturīgākie darbi ir savrupmājas Ernesta Birznieka-Upīša ielā un pansijas Jūras ielā projekti. Jomas ielas sākumā Majoros atrodas pēc Kronberga projekta tēlnieces Intas Bergas veidotā strūklaka.

Kronbergs ir vienīgais jūrmalnieks, kura vārds ierakstīts Latvijas kultūras kanonā. Par lielu personīgo devumu Latvijas arhitektūras attīstībā un tās popularizēšanā ārvalstīs Kronbergam 2009.gadā piešķirts ceturtās šķiras Triju zvaigžņu ordenis.

Gusevam goda zīme piešķirta pateicoties viņa iniciatīvai un darba ieguldījumam, tiek atjaunots viens no senākajiem Jūrmalas dievnamiem, kļūstot par vietu, kur atjaunot garīgos spēkus. Gusevs vienmēr esot atsaucīgs līdzcilvēku vajadzībām, sniedzot atbalstu dažādās dzīves situācijās un iedzīvinot sabiedrībā kristīgās vērtības.

Savukārt dziedātājs, Jūrmalā dibinātās grupas "Menuets" solists, dziesmu autors, mūzikas pedagogs un Jūrmalas kultūras dzīves veidotājs Kukuvass sarakstījis lielformāta mūzikas darbus, dziesmu ciklus, dziesmas vīru koriem, kā arī roka un populārās mūzikas skaņdarbus.

Viņš strādājis par pedagogu Jūrmalas Mūzikas vidusskolā, kur mācījis ģitāras un trompetes spēli, veidojis koncertlekcijas, sarakstījis ģitārspēles mācību grāmatas. Kukuvass vadījis un attīstījis arī kultūras dzīvi Jūrmalā, strādājot par pilsētas domes Kultūras nodaļas vadītāju.

Kukuvasam 2021.gadā piešķirts piektās šķiras Triju zvaigžņu ordenis.

Jūrmalas dome piešķīra arī astoņus Goda rakstus par nopelniem un ieguldījumu iedzīvotāju veselības aizsardzībā un aprūpē, kultūras jomā, izglītībā un uzņēmējdarbībā.