Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Daugavpils pašvaldības iestādēs atstādināti 97 darbinieki bez Covid-19 sertifikāta

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Līdz šim Daugavpils pašvaldībā darba attiecības pārtrauktas ar vienu darbinieku bez Covid-19 sertifikāta, otrdien žurnālistus informēja pašvaldības izpilddirektore Sabīne Šņepste.

Viņa skaidroja, ka pašvaldības iestādēs, domē un kapitālsabiedrībās no darba atstādināti 97 darbinieki, kas nav ieguvuši Covid-19 sertifikātu. Ievērojama daļa šo darbinieku saistīta ar izglītības iestādēm.

Pašā pašvaldībā atstādināti ir seši darbinieki. Savukārt ar vienu administrācijas darbinieku Covid-19 sertifikāta neesamības dēļ darba attiecības ir izbeigtas.

Vienlaikus Šņepste uzsvēra, ka visās iestādēs un kapitālsabiedrībās atstādināto darbinieku pienākumus veic citi nodarbinātie.

Jau ziņots, ka saistībā ar prasību vakcinēties pret Covid-19 Daugavpilī darbu pametuši 20 izglītības iestāžu darbinieki, lielākā daļa no viņiem ir pedagogi, liecina pilsētas Izglītības pārvaldes apkopotā informācija.

Saistībā ar prasību vakcinēties pret Covid-19 kopumā 18 pilsētas izglītības iestādēs - piecās skolās un 13 bērnudārzos - nekādas pārmaiņas nav notikušas, jo visiem darbiniekiem ir Covid-19 sertifikāti.

Taču jaunie noteikumi ieviesuši korekcijas citās 28 pilsētas izglītības iestādēs - 14 skolās un 14 pirmsskolas izglītības iestādēs. Pilsētas izglītības iestādēs pavisam atstādināti 48 darbinieki - 21 pedagogs un 27 tehniskie darbinieki. Lielākā daļa atstādināto strādā bērnudārzos.

Savukārt lēmumu pārtraukt darba tiesiskās attiecības vakcinācijas dēļ pieņēmuši 20 darbinieki - 13 pedagogi no kopumā 11 skolām, kā arī septiņi tehniskie darbinieki - četri skolās un trīs bērnudārzos.