Kuldīgas slimnīcā Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļā atļauj apciemot seniorus

© kuldigasslimnica.lv

Kuldīgas slimnīcas Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļā turpmāk atļauts apciemot seniorus, informēja SIA "Kuldīgas slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Anda Šlakorciņa.

Kuldīgas slimnīcas Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļā 15.novembrī atrodas 38 seniori, kuriem ikdienā ir nepieciešama gan sociālā aprūpe, gan medicīnas personāla atbalsts. Mazinot Covid-19 infekcijas izplatības risku, jau no septembra beigām visās Kuldīgas slimnīcas stacionārajās nodaļās tika aizliegts pacientu, tajā skaitā arī Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļas iemītnieku, apmeklējums.

Šlakorciņa norāda, ka šis laiks bija emocionāli grūts gan pašiem iemītniekiem, gan viņu tuviniekiem - atrodoties ilgstošā sociālajā aprūpē, tuvu cilvēku apciemojums senioram dažkārt ir gaidītākais brīdis. No šodienas aizliegums ir atcelts un apmeklēt Ilgstošas sociālās aprūpes centra (SAC) iemītniekus drīkst, ievērojot epidemioloģiskās drošības nosacījumus.

Apmeklētājiem ir jāsaskaņo tikšanās laiks iepriekš, to piesakot pa tālruni 29 375 433 darba dienās vai 29 355 059 darba dienu vakaros un brīvdienās. Apmeklējumu vēlams plānot darba dienu vakaros un brīvdienās.

Vienā ciemošanās reizē tuvinieku var apmeklēt tikai viens cilvēks, ja apmeklētāji nav vienā mājsaimniecībā dzīvojoši vienas ģimenes locekļi.

Apmeklētājiem ir jāuzrāda vakcinācijas pret Covid-19 vai šīs slimības pārslimošanas sertifikāts. Apmeklētājs nedrīkst būt nonācis kontaktā ar Covid-19 infekcijas slimnieku vai cilvēku, kurš atrodas mājas karantīnā, kā arī viņam nedrīkst būt Covid-19 raksturīgo simptomu.

Tikšanās laikā jāievēro divu metru distance, jālieto maskas, jādezinficē rokas. Lietām, kas atnestas iemītniekam, jābūt iesaiņotām viegli dezinficējamā materiālā.

Tikšanās ir pieļaujama gan svaigā gaisā, gan atsevišķā apmeklējuma telpā. Visi apmeklētāji tiks reģistrēti apmeklētāju žurnālā. Apmeklējuma laikā gan klientam, gan tuviniekam jālieto individuālie aizsardzības līdzekļi maskas, dezinfekcijas līdzekļi, kas apciemojuma laikā tiks nodrošināti.

Kuldīgas slimnīca lūdz tuviniekus, radiniekus un draugus būt saprotošiem un ievērot noteiktos ierobežojumus, lai pasargātu no iespējas inficēt ar Covid-19 savus tuviniekus un citus SAC klientus, kā arī darbiniekus.

Citās Kuldīgas slimnīcas stacionāra nodaļās pacientu apmeklējums joprojām ir aizliegts. Atļauta ir tikai sūtījumu nodošana. Tiem jābūt iesaiņotiem mitrumnecaurlaidīgā, viegli dezinficējamā iepakojumā.