Lauku ciematos pēc 15. novembra var nākties īslaicīgi slēgt vienīgos veikalus

© facebook.com

Straujiem soļiem tuvojas 15. novembris, kad darbiniekiem, kas ir ciešā saskarē ar citiem cilvēkiem klātienē bez Covid-19 sertifikāta vairs nebūs atļauts strādāt. Tas attieksies arī uz veikalu pārdevējiem. Un ir bīstamība, ka pēc 15. novembra ne viens vien mazo miestu mazais veikals būs īslaicīgi jāslēdz personāla trūkuma dēļ, ziņo TV3 ziņās.

Skaidrojums ir gaužām vienkāršs - šajos attālākajos lauku reģionos veikalos visbiežāk strādā divas trīs pārdevējas un iemesls, kādēļ veikalus pēc 15. novembra varētu būt jāslēdz ir tas, ka šīm darbiniecēm vēl nebūs derīgs sertifikāts. Proti, absolūtais vairums vakcinēšanās procesu ir sākušas, taču tas darīts pēdējā brīdī un vēl nebūs pabeigts.

Visbēdīgākā situācija varētu būt tieši senioriem, kuri lielākoties arī dzīvo šajās viensētās. Piemēram, ja nav savas mašīnas un tuvākais veikals ir pēc 10 kilometriem, tad vai nu jāpaliek neēduši vai jābrauc ar sabiedrisko transportu, kas parasti kursē vienu vai divas reizes dienā.

Kooperatīvs “Aibe” visā Latvijā apvieno vairāk nekā 550 veikalus, kuri, galvenokārt, atrodas reģionos. Tā, piemēram, Aglonas stacijas ciemā šis ir vienīgais pārtikas veikals, kuru pēc 15. novembra uz dažām nedēļām būs jāslēdz, jo vakcinēšanās sertifikāti pārdevējām vēl nebūs aktīvi.

“Nu, ziniet, man pirmā pote bija un tagad es gaidu otro poti. Otra pote man būs 16.novembrī. Es negribēju taisīt potes, bet, ja valdība piespieda, es sataisīju. Nebija jau citu variantu,” teic veikala pārdevēja Inese.

Kopumā vakcinācijas aptvere pārdevēju vidū gan esot augsta un šādas situācijas skars atsevišķus reģionus.

Latvijā

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretiniece Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā Kamerūna ir ļoti neērta un neparedzama komanda, sarunā ar aģentūru LETA secināja valstsvienības uzbrucējs Rodions Kurucs.

Svarīgākais