Daugavpils pašvaldības speciālisti aicina seniorus vakcinēties

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Daugavpils pašvaldības speciālisti palīdz pilsētas ģimenes ārstiem telefoniski aicināt seniorus vakcinēties pret Covid-19, informē pašvaldība.

Pašvaldībā vērsušies vairāki pilsētas ģimenes ārsti, ar kuriem vietvara noslēgusi vienošanos, un pašvaldības speciālisti jau sākuši telefonisku saziņu ar ārstu pacientiem vecumā no 60 gadiem, lai aicinātu tos vakcinēties pret Covid-19. Telefonsarunas laikā iedzīvotājiem tiek sniegta informācija par vakcinācijas nepieciešamību, kā arī par iespējām vakcinēties pret Covid-19 Daugavpilī.

Pašvaldības speciālisti telefoniski sazinās tikai ar tiem iedzīvotājiem, kuru kontaktus snieguši ģimenes ārsti. Iedzīvotāju kontaktinformācija tiek izmantota tikai un vienīgi, lai informētu iedzīvotājus par Covid-19 vakcināciju. Pašvaldībā uzsvēra, ka iedzīvotāju kontaktinformācija netiks izpausta trešajām personām. Tāpat pašvaldības speciālisti telefonsarunas laikā iedzīvotājiem neprasa personas datus vai jebkādu citu sensitīvu informāciju, kas varētu apdraudēt personas datu drošību.

Neskaidrību gadījumos iedzīvotāji aicināti sazināties ar savu ģimenes ārstu.

Arī pašvaldības interneta mājaslapā regulāri tiek publicēta aktuālā informācija saistībā ar Covid-19 - vakcinācijas punktu darba laiki, aktuālā statistika Daugavpils reģionālajā slimnīcā, pašvaldības lēmumi, kā arī Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra aktualitātes.

Jau ziņots, ka vakcinācijas pret Covid-19 temps šonedēļ Latvijā būtiski neatšķiras no pagājušās nedēļas, taču ar katru dienu samazinās to cilvēku īpatsvars, kuri tiek vakcinēti pirmreizēji, liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini, izmantojot Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotos datus.

Pagājušās nedēļas pirmdienā 78,72% no visiem poti pret Covid-19 saņēmušajiem bija tādi, kuri pret šo slimību vakcinējās pirmo reizi. Pēc tam pirmreizēji vakcinēto cilvēku īpatsvars ar katru dienu saruka, un šāda tendence turpinās arī šonedēļ. No visiem otrdien vakcīnu pret Covid-19 saņēmušajiem pie pirmreizējās potes ticis 53,71%, bet pārējie saņēmuši otro devu vai balstvakcīnu, liecina NVD dati.