Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jelgavas novadā brīvpusdienu saņēmējiem attālināto mācību laikā izsniegs pārtikas pakas

© Dmitrijs Suļžics / F64

Pēc pagarinātā skolēnu rudens brīvlaika beigām Jelgavas novadā brīvpusdienu saņēmējiem attālināto mācību laikā tiks izsniegtas pārtikas pakas, paredz novada domes lēmums.

Ministru kabineta noteikumi pašvaldībām paredz trīs veidus, kā nodrošināt pusdienas attālināto mācību laikā - izsniegt pakas, nodrošināt jau sagatavotas siltas pusdienas vai pārtikas talonus. Domē norāda, ka Jelgavas novads pēc reformas apvieno 16 pagastus, siltu pusdienu piegādi ģimenēm nebūtu iespējams nodrošināt gana operatīvi, tāpēc lemts tāpat kā iepriekšējā mācību gadā arī šajā noteiktām skolēnu grupām atbalstu ēdināšanā nodrošināt pārtikas paku veidā.

Brīvpusdienu atbalstu pārtikas paku veidā sniegs visiem Jelgavas novada vispārējās izglītības iestāžu 1.-4.klašu izglītojamajiem neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas, kuriem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanas pasākumu dēļ mācību process būs noteikts attālināti.

Ņemot vērā, ka no 1.novembra 1.-3.klasei valdība noteikusi mācības klātienes režīmā, ēdināšanas pabalsts tiks nodrošināts kā ierasti, saņemot pusdienas izglītības iestādē. Savukārt, ja skolēnam saskaņā ar skolas vadības rīkojumu būs noteikta karantīna, tad izglītības iestāde izglītojamajiem nodrošinās pārtikas pakas.

Lai saņemtu pārtikas paku, šai izglītojamo grupai iesniegums nav nepieciešams, skolēnu skaitu apzinās katra izglītības iestādes vadība. 1.-3.klases izglītojamajiem pārtikas pakas apjoms, ja klase būs karantīnā, tiks rēķināts, ņemot vērā karantīnas dienu skaitu. Savukārt 4. klases audzēkņiem pārtikas paku saturs tiks veidots desmit darba dienām saskaņā ar valdības lēmumu, ka attālinātās mācības pašlaik noteiktas līdz 15.novembrim.

Brīvpusdienu atbalsts pārtikas paku veidā no 1.novembra, pēc likumiskā pārstāvja iesnieguma saņemšanas, tiks nodrošināts arī Jelgavas novada pašvaldībā deklarētiem vispārējās izglītības iestāžu pirmsskolas un 5.-12. klašu izglītojamiem no trūcīgām, maznodrošinātām, audžuģimeņu, aizbildnībā esošām vai daudzbērnu ģimenēm, kas mācās Jelgavas novada izglītības iestādēs.