Helmanis: Pavļutam pašam ir jāatkāpjas, ja viņam ir gods

© aprinkis.lv

Ogres mērs Egils Helmanis raidījumā "Preses klubs" atklāj, ka, viņaprāt, sabiedrību šķeļ veselības ministrs D. Pavļuts, nevis Šlesers, Gobzems vai vēl kāds cits.

"Varbūt ir pienācis laiks pateikt paldies Pavļutam un lai dodas mājās?" jautā raidījuma "Preses klubs" vadītājs Aivis Ceriņš.

"Jāskatās vienmēr ir daudz dziļāk, Pavļutam, protams, pašam ir jāatkāpjas, ja viņam ir gods." atbild Helmanis un atgādina par publiskoto sarunu, kurā veselības ministrs aizskāris NMPD vadītāju Lieni Cipuli, kā arī visu ātrās palīdzības dienestu.

"Viņam bija jāiedvesmo un jāstiprina savi kolēģi, lai ietu vienotā cīņā. Nevajadzēja šķelt sabiedrību. Ja kāds saka, ka sabiedrību šķeļ Šlesers vai Gobzems, tad viņi atzīst to, ka viņi ir stiprāki. Viņi dara savu opozīcijas darbu un to turpinās darīt. Tādai opozīcijai ir arī jābūt."

"Arī, ja tas maksā līķus?" vaicā raidījuma vadītājs.

Uz ko Helmanis atbild, ka šajā situācijā par līķiem atbildība jāuzņemas būtu valdībai. "Mums bija laiks tam visam sagatavoties. Bija laiks vienot sabiedrību. Būtu jāsaprot, kur ir aizgājis finansējums, vai slimnīcas ir stiprinātas, lai tās būtu gatavas Covid-19."

Lielākā problēma pandēmijas situācijā ir necienīgā izturēšanās vienam pret otru. "Arī pret antivakseriem jāizturas ir ar cieņu, jo viņi ir mūsu, Latvijas pilsoņi un jācenšas viņiem izskaidrot, ka ir jāvakcinējas. Ir cieņas trūkums, kas sabiedrībā rada viļņošanos."

Svarīgākais