Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Bauskas slimnīcā Covid-19 nodaļā aizņemti jau 35% gultasvietu

© Lauris Vīksne / F64

Līdz ar Covid-19 pacientiem paredzētās nodaļas atklāšanu Bauskas slimnīcā nodaļā jau ir aizņemti 35% gultasvietu, liecina Veselības ministrijas (VM) apkopotā informācija.

Otrdienas valdības sēdei sagatavotajā prezentācijā pausts, ka kopējā Covid-19 pacientu gultu noslodze saglabājas augsta, neskatoties uz to, ka Covid-19 pacientiem pielāgoto gultu skaits intensīvi tiek palielināts. Piemēram, aizvadītājs nedēļas laikā Covid-19 gultu skaits palielināts par 64% - no 709 uz 970, tostarp Covid-19 pacientu aprūpe sākta SIA "Bauskas slimnīcā".

Uz pirmdienu apkopotie dati liecina, ka stacionāros Covid-19 gultasvietu noslodze sasniedz 79%. Lielākā noslodze ir Rēzeknes un Balvu slimnīcā, kur aizpildītas visas gultas.

Pāri 90% gultu aizņemts arī Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, Jēkabpils reģionālajā slimnīcā un Ludzas medicīnas centrā. Augsta noslodze ir arī citos stacionāros, kur ārstē Covid-19 sasirgušos.

Vismazāk Covid-19 gultu aizņemts Liepājas reģionālajā slimnīcā, noslodzei sasniedzot 27%. Savukārt Bauskas un Limbažu slimnīcā noslodze pārsniedz 30%.

Vienlaikus Balvu un Tukuma slimnīcās ir aizņemtas visas intensīvās terapijas gultas, kas atvēlētas Covid-19 pacientiem.

Ministrijas aprēķini liecina, ka lielākā Covid-19 pacientiem pārprofilēto gultu noslodze ir Rīgas, Latgales un Zemgales plānošanas reģionos.

Vismazāk gultasvietu Covid-19 pacientiem paredzēts Vidzemē - 71. Savukārt Rīgas plānošanas reģiona stacionāros ir 404 šādas gultas.

VM arī norāda, ka neatliekamās medicīniskās palīdzības slimnīcu kopējā gultu noslodze ir 72%. Kopējo brīvo gultu skaits ir nedaudz palielinājies, jo ir sākti plānveida pakalpojumu ierobežojumi slimnīcās.

Savukārt kopējā intensīvās terapijas gultu noslodze slimnīcās pieaugusi no 63% augusta sākumā līdz 66% oktobra sākumā. Novērojama augsta terapeitisko gultu noslodze.

Tāpat novērojams pakāpenisks probūtnē esošo un Covid-19 inficēto slimnīcu darbinieku skaita pieaugums. Pašlaik Covid-19 atklāts 222 darbiniekiem, bet prombūtnē saistībā ar infekciju ir 246 darbinieki.

Jau ziņots, ka Latvijas ārstniecības iestādēs pagājušajā diennaktī ievietots 151 Covid-19 pacients, bet 102 no tām izrakstīti, līdz ar to kopumā stacionēto Covid-19 pacientu skaits pieaudzis no 802 līdz 835, liecina Nacionālā veselības dienesta informācija.

No slimnīcās esošajiem Covid-19 pacientiem 736 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 99 - ar smagu slimības gaitu. Tādējādi šobrīd 11,85% stacionēto ir smaga slimības gaita.

Līdz šim kopumā no slimnīcām ir tikuši izrakstīti 15 840 Covid-19 pacienti.

Aizvadītajā dienā stacionēto skaits ir trešais lielākais stacionēto pacientu skaits, kāds piedzīvots pandēmijas laikā. Vislielākais stacionēto skaits bija 14.janvārī, kad stacionēja 179 personas.