Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Daugavpilī plāno ierobežot pensionāru pārvietošanos sabiedriskajā transportā

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Covid-19 izplatības mazināšanai Daugavpilī varētu ierobežot pensionāru pārvietošanos sabiedriskajā transportā rīta stundās, kad iedzīvotāji dodas uz darbu, otrdien žurnālistiem sacīja pašvaldības izpilddirektore Sabīne Šņepste.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka pērn novembrī Daugavpils domes deputāti, lai mazinātu Covid-19 izplatību, ārkārtas situācijas laikā pensionāriem noteica braukšanas maksu sabiedriskajā transportā. Ja iepriekš viņiem tika piemērota atlaide 100% apmērā, tad ārkārtas situācijas laikā par braucienu pilsētas autobusos un tramvajos bija jāmaksā puscena jeb 25 eirocenti.

Šņepste sacīja, ka arī šoreiz plānots ierobežot pensionāru pārvietošanos rīta stundās AS "Daugavpils satiksme" transportā.

Tāpat pašvaldība pašlaik izvērtē tos darbiniekus, kuru klātbūtne ir būtiski nepieciešama darba veikšanai klātienē, jo darbs saistīts ar klientu apkalpošanu.

"Pārējie dosies uz attālināto darbu. Tas ir veids, kā mēs varam samazināt Covid-19 izplatību pašvaldībā," piebilda Šņepste

Klātienē strādās tikai tie darbinieki, kuriem ir Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati liecina, ka Daugavpilī divās nedēļās saslimušo kopskaits sasniedzis 1047 cilvēkus. Tādējādi Latvijas otrajā lielākajā pilsētā šis rādītājs pirmo reizi kopš janvāra ir lielāks par 1000.

Daugavpilī ir arī viens no augstākajiem saslimstības līmeņiem uz 100 000 iedzīvotāju.