Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

"Daugavpils satiksme" samazinās reisus, saslimušo dēļ

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Ņemot vērā darbinieku slimošanu, var notikt izmaiņas AS "Daugavpils satiksme" sabiedriskā transporta grafikā.

Pašlaik uzņēmumā slimo 22 autobusu šoferi un 18 konduktori. Pavisam slimi ir 75 uzņēmuma darbinieki, desmit no tiem apstiprināta Covid-19 infekcija. Lielas uzņēmuma darbinieku saslimstības dēļ tuvākajā laikā var notikt izmaiņas dažu sabiedriskā transporta maršrutu kustības grafikā.

Arhīvs liecina, ka līdzīga situācija Daugavpilī bijusi pērnā gada novembra beigās. Ņemot vērā, ka daļai sabiedriskā transporta vadītāju bija noteikta darba nespējā, toreiz tika atcelti vairāki autobusu reisi.

Tāpat "Daugavpils satiksme" administrācija lūdz izturēties ar sapratni un nepārkāpt valdības noteiktos epidemioloģiskās drošības ierobežojumus. Tāpat kā līdz šim, sabiedriskajā transportā paliek spēkā sejas masku obligāta lietošana, distancēšanās un transportlīdzekļu regulāra dezinfekcija un vēdināšana.

Pasažieru skaits transportlīdzeklī paliek tāds pats, kā noteikts iepriekš - tas nedrīkst pārsniegt 80% no transportlīdzekļa ietilpības. Ja transportlīdzeklī tā specifikas dēļ nav iespējams kontrolēt pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu, pasažieriem jāizvēlas vietas tā, lai transportlīdzekļa salons būtu vienmērīgi piepildīts un pēc iespējas būtu ievērotas distancēšanās prasības.

Savukārt no nākamās nedēļas saskaņā ar valdībā lemto visiem pasažieriem, kuriem pienākas braukšanas maksas atvieglojumi, iekāpjot autobusā vai tramvajā, būs jāuzrāda izdrukāts vai viedierīcē lejupielādēts Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un personas apliecinošs dokuments. Ja šos dokumentus nevarēs uzrādīt, biļete būs jāiegādājas par pilnu maksu.

Noteikumu ievērošanu kontrolēs Valsts policija un Pašvaldības policija.