Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Konkursā "Ceļu būve" uzvar Daugavpils Būvniecības tehnikuma audzēkņi

© Gints Ivuškāns /F64

Jauno profesionāļu meistarības konkursā "Ceļu būve" uzvarējuši Daugavpils Būvniecības tehnikuma audzēkņi Valērijs Afanasjevs, Artjoms Lisicins un Armands Eglis, informēja Valsts Izglītības attīstības aģentūras (VIAA) vecākā informācijas speciāliste Alise Serģe.

Konkursā komandās pa trim sacentās deviņi audzēkņi.

Daugavpils Būvniecības tehnikuma topošie speciālisti un pirmās vietas ieguvēji uzvarēja ar 74,06 punktiem no maksimāli sasniedzamajiem 100 punktiem. Otro vietu izcīnīja Saldus tehnikuma audzēkņi Mārcis Neicinieks, Reinis Nils Grīnblats un Ivo Grintāls ar 71,83 punktiem. Savukārt trešajā vietā ar 68,11 punktiem ierindojās Smiltenes tehnikuma audzēkņi Mārcis Ragains, Ričards Patašs un Renāts Paeglis.

Konkursa uzdevumos ietilpa ceļa apmaļu izbūve, veidojot tās noteiktā augstumā, dažādu būvmateriālu un ceļu būves nozarē izmantotās tehnikas atpazīšana un raksturošana, mērījumu veikšana ar optisko nivelieri, trases plānu nospraušana dabā, kā arī teorētisko zināšanu pierādīšana par nozarē svarīgiem terminiem, veicamajiem darbiem un darba aizsardzību.

Konkursa uzdevumus izstrādāja, kā arī konkursantu komandu veikto darbu vērtēja SIA "8 CBR" projektu vadītājs un vērtēšanas žūrijas priekšsēdētājs Aldis Šaicāns, SIA "Ceļu komforts" būvinženieris Aigars Leitis, kā arī būvniecības firmas SIA "VIRĀŽA" darbu vadītājs Andis Virskuls.

VIAA nozares konkursu rīko kopš 2018.gada, lai noteiktu labākos jaunos speciālistus ceļu būves nozarē, popularizētu profesionālo izglītību un radītu sadarbības iespējas darba devējiem un izglītības iestādēm. Konkursu organizē, lai noskaidrotu labākos topošos nozares jaunos speciālistus, kā arī veicinātu profesionālās izglītības pievilcību un pilnveidotu sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm.

Nozaru konkursus finansē Eiropas Sociāla fonda projekts "Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs" un Latvijas valsts.