Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Dobeles domes priekšsēdētājam un izšķirošās balss īpašniekam KNAB kriminālprocesā neesot piemēroti nekādi statusi

© facebook.com

Jaunajam Dobeles novada domes priekšsēdētājam Ivaram Gorskim (LZS) un izšķirošās balss īpašniekam balsojumā par līdzšinējā mēra gāšanu Mārim Feldmanim ("KPV LV") Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajā kriminālprocesā neesot piemēroti nekādi statusi.

Gorskis apstiprināja, ka KNAB darbinieki ir runājuši ar viņu, taču plašāk situāciju nekomentēja, jo nav tiesīgs to darīt. Vienlaikus domes priekšsēdētājam nav informācijas, ka viņam kriminālprocesā būtu piemērots kāds statuss.

"Mēs sadarbojamies ar iestādi. Ceram, ka situācija atrisināsies tuvākajā laikā," sacīja Gorskis.

Arī Feldmanis ir ticies ar KNAB darbiniekiem. Domniekam arī nav informācijas, ka viņam kriminālprocesā būtu noteikts kāds statuss.

Ar šonedēļ no amata gāzto domes priekšsēdētāju Edgaru Gaigali (NA) aģentūrai LETA sazināties pagaidām neizdevās.

Trešdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma" vēstīja, ka KNAB veicis procesuālas darbības Dobeles novada domē. Pēc neoficiālas informācijas, KNAB darbiniekus varētu būt ieinteresējusi nesenā varas maiņa pašvaldībā.

To, ka KNAB apmeklējis Dobeles novada domi, LTV apliecinājuši vairāki pašvaldības deputāti. Arī birojā raidījumam apstiprināja, ka trešdien iepriekš sāktā kriminālprocesā tika veiktas kriminālprocesuālas darbības Dobeles novada pašvaldībā.

Pirmdien no amata gāzts Dobeles novada domes priekšsēdētājs Gaigalis, un par jauno novada mēru ar desmit balsīm "par" tika ievēlēts Gorskis. Izšķirīgā balss, lai notiktu varas maiņa, piederēja domniekam Feldmanim.

Plašāku informāciju KNAB solīja sniegt, tiklīdz tas netraucēs izmeklēšanas interesēm.