Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Kuldīgas slimnīcas mediķi piedzīvo nepatīkamu starpgadījumu

© F64

Iesaistoties kādas pacientes vīram, Kuldīgas slimnīcā pirms pāris nedēļām izdevies novērst kādas agresīvas personas draudus mediķiem, aģentūru LETA informēja SIA "Kuldīgas slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Anda Šlakorciņa.

Kā stāstīja Šlakorciņa, citkārt šādos gadījumos būtu nepieciešama policijas pārstāvja iesaistīšanās, bet šoreiz par mediķiem iestājies kādas pacientes vīrs, kurš tobrīd gaidīja Uzņemšanas nodaļā. Vīrietis iejaucies, kad kāds cits apmeklētājs, "rupji pārkāpjot iekšējās kārtības noteikumus, sāka izturēties necienīgi un agresīvi pret mediķiem".

"Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļas mediķiem, sniedzot medicīnisko palīdzību, nereti nākas uzklausīt pacientu satraukumu, tomēr viņi nedrīkstētu justies apdraudēti ne fiziski, ne emocionāli," norādīja nodaļas vadītājs Gudēvičs.

Kuldīgas slimnīca aicina pacientus un apmeklētājus izturēties ar cieņu pret Uzņemšanas nodaļas personālu, jo viņi bieži vien ir pirmie, kas izmeklē, konsultē, pārsien, atsāpina un uzmundrina arī situācijās, kad tas neietilpst šīs nodaļas funkcijās.

Kuldīgas slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļas vadītājs Ervīns Gudēvičs un nodaļas personāls izsaka pateicību Kuldīgas novada Kurmāles pagasta iedzīvotājam Mārim Pēršem "par drosmīgo un pašaizliedzīgo rīcību, 23.septembra vakarā, aizstāvot un novēršot draudus nodaļas personālam".