Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Uzzini, kur šodien notiks izbraukuma vakcinācija pret Covid-19

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Šodien izbraukuma vakcinācijas pret Covid-19 notiks septiņās apdzīvotās vietās, sniedzot iespēju iedzīvotājiem vakcinēties ar "Johnson&Johnson" meitasuzņēmuma ražoto vienas devas vakcīnu, informē Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļa.

Vakcinācija Kandavas kultūras namā notiks no plkst.9 līdz 15, Valmieras novada Naukšēnu pagastā - no plkst.12 līdz 16, Aizkraukles novada Seces kultūras namā - no plkst.17 līdz 19, Rēzeknes novada Mākoņkalna tautas namā Lipuškos no plkst.10 līdz 13, Līvānu kultūras centrā no plkst.9 līdz 16, Aizkraukles novada Neretas kultūras namā - no plkst.9 līdz 12 un Jaunjelgavas kultūras namā - no plkst.13.30 līdz 15.30.

Uz vakcināciju līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments un potēšanas pase. Vēlams ierasties tādā apģērbā, kas ļauj viegli atbrīvot plecu.

Savukārt pusaudžiem no 12 līdz 13 gadiem vakcinācijas laikā nepieciešama mātes vai tēva, vai cita likumiskā pārstāvja klātbūtne. Likumiskajam pārstāvim jāņem līdz pase vai personas apliecība, kā arī apliecinošs dokuments par bērnu.

Izbraukuma vakcinācija rudens periodā tiks realizēta galvenokārt apdzīvotās vietās, kurās ir zemi vakcinācijas pret Covid-19 aptveres rādītāji un iedzīvotājiem jāmēro pietiekami liels attālums līdz ģimenes ārsta praksei vai vakcinācijas punktiem. Izbraukuma vakcinācija notiek bez iepriekšējā pieraksta, tās organizēšanā iesaistās pašvaldības un vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji. Izbraukuma vakcinācijā pamatā tiks vakcinēts ar "Pfizer"/"BioNTech" un "Johnson&Johnson" vakcīnām.