Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Rīgas domes jaunā iecere sasmīdina citu pilsētu pašvaldības

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Rīgas domes idejai Rīgā izveidot nakts mēra amatu citas Latvijas pilsētas nesekos. Uzzinot par šādu galvaspilsētas ieceri, vairāķu Latvijas pilsētu atbildīgās amatpersonas izplūda smieklos.

ReTV žurnālistes Dinija Jemeļjanovas sagatavotajā sižetā vairāku Latvijas pilsētu pašvaldību pārstāvji atzīst, ka par šādiem nakts mēriem īsti diskutēts nav. “Liepājai šāda veida jautājums šobrīd nav dienaskārtībā. Mums pietiekami labi strādā pašvaldības policija, mēs arī neesam tik liela pilsēta kā Rīga,” pauž Zita Lazdāne, Liepājas domes pārstāve.

Jelgavas domes komentārs: “Jelgavas pilsētas pašvaldībā tā nav šobrīd aktualitāte. Ir citas pašvaldībai būtiskākas lietas, kas šobrīd ir jārisina.”

ReTV Ziņas apzināja arī citas lielākās pilsētas Latvijā, taču tur atbilžu vietā bija vai nu ironiski smiekli, vai arī atbildes, ka viņiem nav laika nodarboties ar šādām muļķībām. Tā vietā esot jāplāno budžets, jāorganizē skolēnu ēdināšana, jāiepērk dārgā gāze vai elektroenerģija. Tikmēr Rīgas domē diskusijas par naktsdzīves organizēšanu tikai sākušās.