Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Kad Siguldā tiks atklāta zelta rudens lapu sezona?

Fiksēts mirklis 17. septembra pulksten 19.01 © Ekrānuzņēmums no tiešsaistes kameras

Atbild Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs:

Zelta rudens lapu sezona tiks atklāta 25. septembrī. Šajā dienā būs iespēja apmeklēt dizaina tirgu, piedalīties dažādās spēlēs un aktivitātēs, nobaudīt street food ēdienu labāko restorānu izpildījumā, kā arī priecēt ausis un sirdi kopā ar mūziku grupām “Čipsis un Dullais”, kā arī “Labvēlīgais tips”.

Taču, lai nenokavētu īsto brīdi, Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs uzstādījis tiešsaistes kameru virs Gaujas senielejas Siguldas Jaunās pils tornī. Tājā redzamais apskatāms šeit.

Lai izvēlētos savām interesēm un fiziskai sagatavotībai atbilstošu pastaigu, Tūrisma informācijas centrā (Ausekļa iela 6 un Turaidas iela 2A, Sigulda) pieejami vairāki pastaigu maršruti Siguldā un tās apkārtnē, aptverot Gaujas senielejas labākās skatu vietas, Turaidas gravas un alas, kā arī Gaujas krastus no Siguldas līdz pat Rāmkalniem vai Krimuldai. Populārākos Siguldas tūrisma maršrutus iespējams atrast tourism.sigulda.lv. Siguldas novada pašvaldība atgādina, ka šoruden valsts autoceļš P8, kas savieno Siguldu un Turaidu, Krimuldu, Inciemu piedzīvo vērienīgus pārbūves darbus, tāpēc, izvēloties šo maršrutu, aicinām rēķināties ar papildu ceļā pavadīto laiku vai izvēlēties Gaujas senieleju baudīt, automašīnu atstājot Siguldas centrā.

Siguldas novads ir kļuvis plašāks un rudens krāšņums baudāms arī Krimuldā, Raganā, Inciemā, Lēdurgā, Mālpilī, Inčukalnā un Gaujā. Aicinām apmeklēt arī Turaidas muzejrezervātu, Kubeseles dabas taku, Lēdurgas dendroparku, Mālpils dabas taku un Inčukalna parkus, lai sajustu un sasmaržotu rudens dvesmu ārpus pilsētas burzmas.