Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Covid-19: kuros Latvijas reģionos ir reģistrēts vislielākais inficēto cilvēku skaits?

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Covid-19 plaši skartajā Līvānu novadā nav identificēti izteikti infekcijas perēkļi, atsaucoties uz Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) veikto epidemioloģisko izmeklēšanu, otrdien valdības sēdē sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pašlaik augstākais 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju ir Vidzemē, sasniedzot 352,8 gadījumus. Latgalē šis rādītājs ir 290,1 gadījumu uz 100 000 iedzīvotāju.

Pavļuts stāstīja, ka plaši Covid-19 izplatījies Smiltenes, Talsu un Valmieras novados, taču visaugstākais 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju ir Līvānu novadā, sasniedzot 977,8. SPKC esot secinājis, ka slimības izplatība Līvānu novadā notiek sabiedrībā, mājsaimniecībās, un nav izteiktu infekcijas perēkļu, piemēram, aprūpes iestādēs.

"Tas liek domāt par to, ka individuālie drošības pasākumi būtu jāievēro rūpīgāk," aicināja ministrs.

SPKC apkopotie dati liecina, ka lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits ir Rīgā, Valmieras novadā, Daugavpilī, Talsu novadā, Jēkabpils novadā, Jelgavā, Ropažu novadā, Aizkraukles novadā, Smiltenes novadā, Jūrmalā, Līvānu novadā un Rēzeknes novadā.

Aģentūras LETA aprēķini, kas balstās uz Centrālās statistikas pārvaldes datiem par iedzīvotāju skaitu novados 2021.gada sākumā un SPKC datiem par pēdējās 14 dienās saslimušajiem Latvijas pašvaldībās, liecina, ka 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā pirmdien bija 260,3 gadījumi.

18 pašvaldībās šis rādītājs bija augstāks, tostarp deviņās pārsniegts par 50%. Visaugstākais saslimstības līmenis uz 100 000 iedzīvotājiem ir Līvānu, Smiltenes, Talsu, Valmieras, Jēkabpils, Valkas, Ropažu, Aizkraukles, Balvu, Gulbenes, Ādažu un Rēzeknes novadā.