Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Rēzeknes novadā sadalītas 19 deputātu vietas

© Kaspars Krafts/F64

Rēzeknes novada pašvaldības vēlēšanās "Jaunās vienotības", "Kustības Par!" un Latgales partijas apvienotais saraksts un "Saskaņa" ieguvuši katrs pa sešām vietām, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati.

Pēc CVK sniegtās informācijas, no "Jaunās vienotība", "Kustības Par!" un Latgales partijas apvienotā saraksta ievēlēti Monvīds Švarcs, Vilis Deksnis, Anna Rancāne, Inta Brence, Anita Ludborža, Gunārs Igaunis.

"Saskaņu" novada domē pārstāvēs Jekaterina Ivanova, Aivars Buharins, Edgars Nizins, Guna Popova, Vasīlijs Arbidāns, Felicija Leščinska.

No nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", un politiskās partijas "Latvijas Reģionu apvienība" apvienotā saraksta domē ievēlētas Ērika Teirumnieka un Aija Kiserovska, "Latvijas attīstību" domē pārstāvēs Georgijs Jevsikovs un Jānis Freibergs.

Arī Zaļo un zemnieku savienība - domē ieguvusi divus mandātus, kurus pārstāvēs Kaspars Melnis, Gunārs Smeilis, savukārt Jaunajai konservatīvajai partijai ir tikai viens mandāts, ko ieguvis Guntis Rasims.

Rēzeknes novada domē bija jāievēl 19 deputāti.

Centrālajai vēlēšanu komisijai iesūtītā informācija liecina, ka Rēzeknes novada domes vēlēšanās piedalījās 6465 vēlētāji jeb 25,92% balsstiesīgo.

11.septembra vēlēšanām vēlētāju sarakstos Rēzeknes novadā bija reģistrēti 24 946 pilsoņu.

Rēzeknes novadā iespēju nobalsot iepriekš izmantoja 2312 jeb 9,27% balsstiesīgo pilsoņu.

Vēlētāju aktivitāte vēlēšanu dienā Rēzeknes novadā bija 4153 vēlētāji jeb 16,65% no balsstiesīgajiem.

Iespēju nobalsot atrašanās vietā Rēzeknes novadā izmantojuši 234 vēlētāji.

Salīdzinājumam iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2017. gadā Rēzeknes novada teritorijā ietilpstošajās pašvaldībās vēlēšanās nobalsoja 40,54% vēlētāju.

Kandidātu sarakstu iesniedzējiem, kā arī pieteiktajiem kandidātiem ir tiesības gan vēlēšanu iecirkņa komisijas, gan pašvaldības vēlēšanu komisijas un Rēzeknes novada pašvaldības vēlēšanu komisijas lēmumu par vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu triju darbdienu laikā pēc tā pieņemšanas dienas apstrīdēt Centrālajā vēlēšanu komisijā.

Centrālajai vēlēšanu komisijai sūdzība jāizskata un lēmums jāpieņem triju dienu laikā.

Atbilstoši Pašvaldību domes vēlēšanu likumam Rēzeknes novada domes pirmajai jaunievēlētās domes sēdei Rēzeknes novadā jānotiek 1.oktobrī.

Jaunievēlētos deputātus uz pirmo domes sēdi uzaicina attiecīgās pašvaldības vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs.