Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

CVK: Būtiski starpgadījumi, kas varētu ietekmēt Rēzeknes un Varakļānu novadu vēlēšanu rezultātus, nav notikuši

© Dmitrijs Suļžics/F64

Vēlēšanas Rēzeknes un Varakļānu novados ir aizritējušas bez būtiskiem starpgadījumiem, sacīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Laura Zaharova.

CVK vērtējumā, vēlēšanas aizvadītas mierīgi, lai arī bijuši vēlētāji, kas pauduši savu neapmierinātību, jo viņiem pašu neizpildītu formalitāšu dēļ netika dota iespēja balsot. CVK pārstāve skaidroja, ka šie gadījumi saistīti ar situācijām, kad iedzīvotāji nav laikus deklarējušies attiecīgajā novadā vai piereģistrējušies vēlēšanām, ja viņiem attiecīgajā pašvaldībā pieder nekustamais īpašums. Taču līdzīgas situācijas vēlēšanas novērotas arī iepriekš, liecina CVK pieredze.

"Būtiski starpgadījumi, kas varētu ietekmēt vēlēšanu rezultātus, nav notikuši," skaidroja Zaharova.

Pašlaik vēlēšanu iecirkņos sākta par sarakstiem atdoto balsu skaitīšana. Plānots, ka jau šonakt novadu vēlēšanu komisijas apstiprinās vēlēšanu rezultātus.

Arī Korupcijas un novēršanas apkarošanas birojā aģentūrai LETA atzina, ka vēlēšanas abos novados aizritējušas mierīgi.

Jau ziņots, ka Varakļānu novadā sasniegta augstākā vēlētāju aktivitāte 2021.gada pašvaldību vēlēšanās - sestdien uz vēlēšanu iecirkņiem devušies 59,39% no balsstiesīgajiem, kamēr Rēzeknes novadā šis rādītājs sasniedzis vien 25,97%.