Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Krimulda pusē notiks Vienības velobrauciens; uz Valmieras šosejas gaidāmi satiksmes ierobežojumi

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Krimuldas pusē šodien notiks Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Pirmo reizi pasākuma vēsturē 31.Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciena starts un finišs būs Krimuldā.

Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens ir gada vērienīgākais velo notikums Baltijas valstīs. Kā jau katru gadu, arī šajā rudenī pasākums pulcēs velo entuziastus, darbu kolektīvus, draugu kompānijas un ģimenes no visas Latvijas un blakus esošajām valstīm.

LRF informē, ka šogad organizatoriem jātiek galā ne vien ar Covid-19 pandēmijas radītajām sekām, bet arī ceļa remontiem Turaidas un Siguldas kalnos, kuri ierasti brauca pasākuma dalībnieki.

Sacensību starta un finiša zona atradīsies Krimuldā, netālu no sanatorijas. Dalībnieku ērtībām tiks nodrošināta liela pļava, kurā būs atstājami auto. Ievērojamas pārmaiņas piemeklējušas arī distances.

Tradicionāli kā pirmie Vienības braucienu iesāks rūdītākie dalībnieki, sacenšoties 108 kilometru garajā sporta braucienā. Distances maršruts vedīs uz Raganu, Limbažiem un Stalbi. Finišā riteņbraucēji atgriezīsies caur Raganu. Šajā braucienā piedalīties var licencēti riteņbraucēji. Starts Mednieku ielā tiks dots plks.10, bet finišā ātrākie gaidāmi ap plkst.12.20.

Plkst.12.45 starta koridori tiks atvērti vērienīgā tautas brauciena dalībniekiem. Stingri ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus, dalībnieki distancē dosies plūsmās pa 400 riteņbraucējiem katrā no tām. Pirmais starts Tautas braucienā tiks dots plkst.13.30. Katrs nākamais ar desmit minūšu intervālu. Kopējais distances garums sasniegs 40 kilometrus. Trase vedīs uz Raganu, Loju un Sēju. Finišā dalībnieki atgriezīsies caur Raganu.

Tiem, kuriem tuvāks mežs, aicināti piedalīties kalnu divriteņu distancē, kuras garums sasniegs 34 kilometrus. Trasē iekļautas gan labi zināmas, gan arī jaunas takas. Starts šim braucienam tiks dots plkst.14.30 un atradīsies Balona pļavā.

Saglabājot Vienības brauciena tradīcijas, rīkotāji noteiks arī kuplākos kolektīvus, kuplākās ģimenes un kuplākās pašvaldības. Papildus tiks sveikti arī vecākie dalībnieki. Līderis šajā vērtējumā tradicionāli ir 90 gadus vecais Edgars Račis, kurš gatavojas piedalīties arī šogad. Visi dalībnieki piedalīsies arī izlozē, kur galvenā balva būs jauns velosipēds no "VeloExpress". Pēc finiša katrs dalībnieks saņems īpašo svētku medaļu.

Vienības velobrauciena dēļ uz Valmieras šosejas (A3) šodien būs īslaicīgi satiksmes ierobežojumi, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Šodien no plkst.10 līdz plkst.18 Vienības velobrauciens periodiski ietekmēs pārvietošanas pa Valmieras šoseju (A3), kā arī pa vairākiem reģionālajiem autoceļiem Krimuldas, Turaidas, Raganas apkārtnē. Velobrauciena maršrutos satiksmi slēgs 15 minūtes pirms plānotās dalībnieku plūsmas un atjaunos uzreiz pēc visu dalībnieku aizbraukšanas, sacensību maršrutā dežurēs Valsts policija.

LVC satiksmei maršrutā no Rīgas uz Valmieru aicina izmantot Vidzemes šoseju caur Cēsīm (A2), kā arī rēķināties ar papildu laiku ceļā un pievērst uzmanību ceļazīmēm.

Tikmēr VSIA "Autotransporta direkcija" aģentūru LETA informēja, ka šodien tiks atcelti vairāki reisi maršrutā Nr.3112 Sigulda-Turaida-Krimulda un Nr.6261 Sigulda-Inciems-Ragana-Sigulda.

Maršrutā Nr.3112 Sigulda-Turaida-Krimulda atcelts reiss, kas Siguldas autoostā tiek sākts plkst.12.05, 14.10, 16.20 un 17.10. Tāpat atcelts reiss, kas pieturā Krimulda tiek sākts plkst.12.25, 14.30 un 17.30, kā arī reiss, kas pieturā Turaida tiek sākts plkst.16.45.

Maršrutā Nr.6261 Sigulda-Inciems-Ragana-Sigulda šodien atcelts reiss, kas Siguldas autoostā tiek sākts plkst.13.20.

Savukārt maršrutā Nr.5612 Rīga-Ragana-Sigulda atcelts reiss, kas Siguldas autoostā tiek sākts plkst.11.55, kā arī reiss, kas Rīgas starptautiskajā autoostā tiek sākts plkst.13.40.