Policija nostrostē Jēkabpils pašvaldību par pārkāpumiem pilsētas svētkos; tā sola laboties

© Ģirts Ozoliņš/F64

Pēc pārrunām ar policiju par iespējamiem Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem Jēkabpils svētkos pašvaldība ņems vērā izrunāto, organizējot pasākumus, aģentūrai LETA atzina Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis.

Viņā skaidroja, ka Jēkabpils novada vadība tikās ar kultūras un drošības struktūru pārstāvjiem un pārrunāja aizvadītās nedēļas nogalē notikušos svētkus.

"Konstatēts, ka cilvēciskas kļūdas rezultātā notika atkāpes no plānotā. Konstatētais tiks ņemts vērā turpmāko pasākumu organizēšanā," komentēja Gogulis.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldē aģentūru LETA informēja, ka ir sākts administratīvā pārkāpuma process par pulcēšanās ierobežojumu neievērošanu. Sods nav vēl piemērots, jo tiek gaidīta atbilde no pašvaldības.

Jau ziņots, ka VP ir aizdomas par Covd-19 ierobežojumu pārkāpumiem Jēkabpils svētkos.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" vēstīja, ka Kena parkā 21.augustā bija iecerēts pasākums - gaismota pastaiga "Tik un tā augustā", kur vēl pirms tā sākuma bija vērojama iedzīvotāju masveida pulcēšanās. Turklāt parks bija atvērts ikvienam, bez ierobežojumiem, arī cilvēku plūsma netika kontrolēta.

Kā atzīmēja raidījums, aizdomas par iespējamiem pārkāpumiem radās arī policijai un tā īsi pirms norises sākuma to apturēja, tomēr cilvēk turpināta gaidīt, jo vēlējās redzēt gaismas šovu. Pēc aptuveni trīsdesmit minūtēm gaismas šovs tika atsākts, lai gan starp apmeklētājiem nebija divu metru distances un arī apmeklētāju skaits netika ierobežots.

VP Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa priekšnieka amata pienākumu izpildītājs Jānis Stikāns atzina, ka policija patlaban izvērtē notikušos pasākumus.

Svarīgākais