Vāc parakstus par par tramvaja līnijas izbūvi uz jauno Jaunās forštates apkaimi Daugavpilī

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par tramvaja līnijas izbūvi uz jauno Jaunās forštates apkaimi Daugavpilī.

Kā iniciatīvas autors norādīts Dainis Miglāns. Parakstus plānots iesniegt Daugavpils pilsētas domē.

Idejas aprakstā skaidrots, ka 2021.gada 23.februārī tika izskatīts konceptuāls Daugavpils jaunās tramvaja līnijas projekts, paredzot, ka tramvajs brauktu pa Odu ielu un maršruta galapunkts būtu Jaunās forštates apkaimē.

Toreiz tikusi panākta vienošanās, ka šis projekts tiks īstenots. Taču jūlija otrajā pusē Daugavpils vicemērs Aleksejs Vasiļjevs paziņoja, ka jaunā tramvaja līnija beigsies Odu ielā un neturpināsies līdz Jaunajai forštatei. Tāpēc iniciatīvas autors mudina pārskatīt šo lēmumu un īstenot projektu tā, kā tas tika plānots.

Jaunajai Daugavpils domei nevajadzētu atteikties no domes iepriekšējā sasaukuma plāniem par jauno tramvaja līniju, pārliecināts Miglāns.

Viņaprāt, ieviešot šādu tramvaja līniju, tiktu nodrošināta sabiedrībai svarīgu lēmumu pēctecība un nostiprināta sabiedrības uzticība publiskajai pārvaldei. Tāpat tā tiktu palielināts arī videi draudzīgā sabiedriskā transporta piedāvājums.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais