Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Kurzemes un Zemgales pašvaldības saņēmušas skolēnu autobusus

Šodien, 16.novembrī, piecpadsmit novadu pašvaldības no Kurzemes, Rīgas un Zemgales plānošanas reģioniem saņēmušas 21 Mercedes-Benz Intouro autobusu skolēnu pārvadāšanai.

Autobusi skolēnu pārvadāšanai ir iegādāti Latvijas–Šveices sadarbības programmas līdzfinansētā projekta „Pašvaldību aktivitāšu īstenošana, lai nodrošinātu skolēnu pārvadāšanu un ar to saistītos atbalsta pasākumus” ietvaros, ko administrē Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA).

Pa diviem autobusiem saņēma Priekules, Talsu, Ventspils, Auces, Jelgavas un Bauskas novadu pašvaldības, bet pa vienam Mercedes-Benz Intouro autobusam Engures, Tukuma, Ķekavas, Durbes, Nīcas, Saldus, Dobeles, Tērvetes un Rundāles novadu pašvaldības.

Pasākumā bez novadu pašvaldību pārstāvjiem piedalījās Šveices sadarbības programmas biroja Baltijā vadītāja Kristīna Grīdere (Christina Grieder), VRAA direktors Māris Krastiņš, Finanšu ministrijas pārstāvji, SIA Domenikss pārstāvji.

Autobusi ir aprīkoti 40 sēdvietām un 41 stāvvietu. Atbilstoši novadu pašvaldību izvēlei autobusi ir aprīkoti ar ratiņkrēsla pacēlāju, ratiņkrēslu drošības sistēmām un LED mirgojošām signāla gaismām.

Līdz šim jau 18 pašvaldības - Madonas, Grobiņas, Talsu, Jaunjelgavas, Aknīstes, Neretas, Rēzeknes, Balvu, Dagdas, Daugavpils, Ilūkstes, Krāslavas, Kārsavas, Rugāju, Vārkavas, Alūksnes, Amatas un Gulbenes, ir saņēmušas autobusus skolēnu pārvadāšanai

Saskaņā ar projekta ietvaros veiktā iepirkuma rezultātiem SIA Domenikss 27 pašvaldības nodrošinās ar 37 Mercedes-Benz Sprinter 516 CDI autobusiem, kuros ir 19 pasažieru sēdvietas un viena autobusa cena ir Ls 34 223,08 (t.sk. PVN) un 35 pašvaldībām SIA Domenikss piegādās 42 Mercedes-Benz Intouro autobusus, kuros ir 40 sēdvietas un viena autobusa cena ir Ls 136 779,73 (t.sk. PVN). Savukārt piegādātāju apvienība, kurā ietilpst SIA Latursus (Latvija), UAB Salociai ir Partneriai (Lietuva) un BMC Sanayi ye Ticaret (Turcija), piegādās 31 BMC Probus 215 SCB markas autobusu 22 novadu pašvaldībām. Autobusu piegāde pašvaldībām plānota līdz šī gada beigām.

Kopumā Latvijas–Šveices sadarbības programmas līdzfinansētā projekta ietvaros 59 novadu pašvaldības saņems 110 autobusus, kuru iegādei ir paredzēts Šveices līdzfinansējums 7,36 miljoni latu apmērā.