Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Arī reģionālajos teātros izrādes varēs apmeklēt tikai vakcinētie vai Covid-19 pārslimojušie

© Jānis Vecbrālis /F64

Arī reģionālajos teātros izrādes varēs apmeklēt tikai vakcinējušies vai Covid-19 pārslimojuši skatītāji, aģentūrai LETA apliecināja abu teātru pārstāvji.

Valmieras teātra sabiedrisko attiecību un reklāmas speciāliste Marta Cekule pastāstīja, ka teātra iekštelpās izrādes varēs apmeklēt tikai vakcinējušies vai Covid-19 pārslimojuši skatītāji.

"20.augustā un 21.augustā izrāde "Inišmoras leitnants" notiks pilsētvidē, tādēļ to varēs noskatīties ne tikai vakcinējušies vai Covid-19 pārslimojuši skatītāji, bet arī skatītāji, kuriem būs negatīvs tests," stāstīja Cekule.

Viņa piebilda, ka vairāk nekā 90% teātra darbinieku ir vakcinējušies.

Arī Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins uzsvēra, ka izrādes varēs skatīties tikai tie cilvēki, kuri uzrādīs vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu vai arī jau ir pārslimojuši. Cilvēki, kuriem ir negatīvs tests, izrādes skatīties nevarēs.

Viņš stāstīja, ka Liepājas teātrī ir vakcinējušies 93% darbinieku. Tie darbinieki, kuri nav vakcinējušies strādā atsevišķās telpās, lai viņu gaitas ikdienā nekrustotos ar vakcinētajiem.

Daugavpils teātra pārstāve Janīna Ivanova pastāstīja, ka teātris jauno sezonu plāno sākt septembra otrajā pusē. Patlaban esot plānots, ka izrādes varēs apmeklēt skatītāji, kuri ir vakcinējušies pret Covid-19 vai arī to pārslimojuši. "Viss būs atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas. Ja tā uzlabosies, tad varētu pārskatīt arī drošības pasākumus," sacīja Ivanova.

3.augustā būs pirmā darbinieku kopsapulce, kurā būs precīzi zināms, cik daudz darbinieku ir vakcinējušies un kā tiks organizēts turpmākais darbs.

LETA jau vēstīja, ka gan Latvijas Nacionālais teātris, gan Dailes teātris paziņojuši par to, ka izrādes klātienē varēs skatīties cilvēki, kuri ir vakcinējušies pret Covid-19 vai arī to pārslimojuši.