Jelgavas kapos pieminēs 36 tur apglabātos britu karavīrus

Šodien Lielbritānijas vēstniecība Jelgavas kapos pieminēs apglabātos 36 britu karavīru, kuri gāja bojā Pirmajā pasaules karā, aģentūru LETA informē Lielbritānijas vēstniecības Rīgā pārstāve Renāte Romanovska.

Kā skaidro Romanovska, šodien ir Lielbritānijas Atceres diena, ceremonijā piedalīsies Lielbritānijas vēstnieks Endrjū Sopers, aizsardzības atašeja vietnieks, galvenais apakšvirsnieks Mets Hejs, kā arī citu vēstniecību pārstāvji.

Šodien plkst.10.45 sāksies piemiņas pasākums militārajā kapsētā. Tajā ar dievvārdiem pieminēs Nikolaja kapos apglabātos britu karavīrus, kas gājuši bojā Pirmajā pasaules karā. Ceremonijas dalībnieki noliks ziedus arī pie pieminekļa latviešu kareivjiem.

Katru gadu pasākumā piedalās arī Jelgavas mērs un citi Jelgavas domes pārstāvji, norāda Romanovska.

Atceres dienas klusuma brīdi ievēros arī anglikāņu Svētā Pestītāja baznīcas rīta dievkalpojumā Rīgā.

Atceres dienā Lielbritānijā, tāpat kā Lāčplēša dienā Latvijā, piemin militārpersonas, kas zaudējušas dzīvību, pildot dienesta pienākumus aizgājušajos gados un mūsdienās. Šīs dienas pasākumi notiek 11.novembrim tuvākajā svētdienā, ar klusuma brīdi atceroties 1918.gada 11.novembri, kad ar miera līguma parakstīšanu beidzās Pirmais pasaules karš.

Atceres dienas simbols ir sarkana magone. Magoņu ziedus Lielbritānijas pilsoņi iegādājas, ziedodami kritušo karavīru ģimeņu atbalstīšanai.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais