Rojas un Mērsraga iedzīvotāji nākamnedēļ sāks saņemt paziņojumus par savu vēlēšanu iecirkni

5062 balsstiesīgie Rojas un Mērsraga iedzīvotāji jau nākamnedēļ sāks saņemt pa pastu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) sūtītos paziņojumus par savu vēlēšanu iecirkni, kurā viņi reģistrēti 18.decembrī plānotajām pašvaldību vēlēšanām.

Izmantojot Vēlētāju reģistra datus, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde ir sagatavojusi vēstules kopskaitā 1490 balsstiesīgajiem Mērsraga novada iedzīvotājiem un 3572 Rojas novada iedzīvotājiem, kas jau nodotas izsūtīšanai adresātiem. Vēstulē katram balsstiesīgajam iedzīvotājam norādīts ne tikai viņa vēlēšanu iecirkņa numurs un adrese, bet arī kārtas numurs vēlētāju sarakstos. Tāpat iekļauta informācija par iecirkņa darba laikiem un iespējām mainīt noteikto iecirkni, ja kaut kādu apsvērumu dēļ vēlēšanu dienā attiecīgajā iecirknī nebūs iespējams ierasties. Vēstulē tiek atgādināts arī par to, ka pašvaldības vēlēšanās viņi var piedalīties tikai ar derīgu pasi.

Lai noteiktu vēlētājam atbilstošo vēlēšanu iecirkni, tiek izmantoti Vēlētāju reģistra dati. Vēlētāju reģistrā dati tiek iekļauti automātiski, pamatojoties uz vēlētāja dzīvesvietas adreses datiem Iedzīvotāju reģistrā, vai arī pēc pamatota vēlētāja iesnieguma par vēlēšanu iecirkņa maiņu. Pašvaldību vēlēšanās vēlētāji var balsot tikai tajā iecirknī, kura sarakstā vēlētājs iekļauts atbilstoši deklarētajai dzīvesvietai.

Papildu informācija par vēlētāju reģistrācijas un balsošanas kārtību iedzīvotājiem pieejama pa informatīvo tālruni 67049999 vai Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā internetā www.cvk.lv.