Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Rēzeknes slimnīcā ieviesti karantīnas atvieglojumi; iespējams apmeklēt pacientus

© f64.lv, Evija Ziediņa

Ņemot vērā Covid-19 infekcijas izplatības un saslimšanas gadījumu mazināšanos, Rēzeknes slimnīcā atļauta pacientu apciemošana, taču ne vairāk kā viens apmeklētājs vienam pacientam dienā, turklāt apmeklētājam jābūt ar Covid-19 drošības sertifikātu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldības slimnīcā.

Slimnīcā ir ieviesti karantīnas režīma atvieglojumi. Lai apmeklētu pacientu, jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, kā arī derīgs vakcinācijas sertifikāts, sertifikāts, kas apliecina, ka persona ir pārslimojusi Covid-19 infekciju vai sertifikāts par Covid-19 laboratorisko analīžu negatīvu rezultātu, kas veiktas ne vēlāk kā 72 stundu laikā pirms apmeklējuma.

Ja apmeklētājs nevar uzrādīt kādu no dokumentiem, apmeklējums tiek liegts.

Pacientu atļauts apmeklēt vienam apmeklētājam dienā, uzturoties pie tuvinieka ne vairāk kā 30 minūtes. Vairāku apmeklētāju ierašanās pie viena pacienta vienā dienā atļauta tikai ar slimnīcas valdes rakstveida atļauju. Apmeklētājam jālieto mutes un deguna aizsegs.

Anestezioloģijas un intensīvās terapijas nodaļas pacientu apmeklēšana atļauta tikai pēc iepriekšēja saskaņojuma ar dežurējošo anesteziologu, reanimatologu. Tranzīta palātās esošiem pacientiem var nodot sūtījumus, bet apmeklēšana aizliegta.

Jau vēstīts, ka ņemot vērā, ka saslimstība ar Covid-19 ir mazinājusies, arī Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca lēmusi par iespēju apmeklēt stacionāra pacientus, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina pilna vakcinācijas kursa vai pārslimošanas faktu.

Pacientu apmeklēšana gan Ventspils slimnīcā, gan Talsu filiālē iespējama darba dienās no plkst.14 līdz 16, un apmeklējuma laiks ir ierobežots - Ventspils slimnīcā - 30 minūtes, Talsu filiālē - 15 minūtes.