Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Nodzēsti meža ugunsgrēki Inčukalnā un Engurē

© f64.lv, Lauris Vīksne

Pēc vairāku dienu darba ir pabeigta meža ugunsgrēku dzēšanu Siguldas novada Inčukalna pagastā un Engurē, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Pirmdien ap plkst.21 dzēšanas darbi pabeigti Siguldas novadā, kur no piektdienas, 16.jūlija, pēcpusdienas tika dzēsts meža ugunsgrēks aptuveni 34 hektāru platībā. Savukārt rīta pusē ap plkst.10.30 ugunsdzēsēji pabeidza darbu Engurē, kur izsaukums tika saņemts 18.jūlija vakarā un dega mežs pushektāra platībā. Gan Siguldas novadā, gan Engurē ugunsgrēka likvidācijas darbus turpināja Valsts meža dienests.

VUGD un Valsts meža dienests atgādinām, ka mežos visā Latvijā saglabājas augsta ugunsbīstamība. "Nesmēķējiet un nekuriniet ugunskurus mežos un to tuvumā, nebrauciet ar motocikliem un kvadricikliem ārpus ceļiem! Ugunsgrēks var sākties no vismazākās dzirksteles, radot apdraudējumu iedzīvotājiem un zaudējumus mežu īpašniekiem," uzsver VUGD.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 54 izsaukumus: 16 - uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija meža ugunsgrēki, 26 - uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi. Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kur dega kravas automašīnas piekabes riepas, zirņi kaltes ciklonā, atkritumi, sausā zāle, sadzīves priekšmeti uz balkona, atkritumi spainī uz balkona, atkritumi pagrabā, piededzis ēdiens, labības rugāji, koks un zaru kaudze mežā.

Vakar saņemts izsaukums Balvu novada Šķilbēnu pagastā, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Raidot ugunsdzēsības autocisternas skaņas signālu un sazinoties ar 112 zvanu centra dispečerēm, tika noteikta cilvēka atrašanās vieta. Cilvēks spēja iziet ceļa, kur viņu atrada Valsts policijas darbinieki un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.