Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Negaiss Aizkrauklē radījis plašus postījumus; postažas likvidēšanai nepieciešami vairāki tūkstoši

© Ekrānuzņēmums no Twitter

Otrdien negaisa nodarīto postījumu likvidēšana Aizkrauklē pašvaldībai varētu izmaksāt līdz 10 000 eiro, liecina Aizkraukles novada pašvaldības aprēķini.

Vējš un lietus ir sabojājis laivu piestātni Daugavas krastā pie Aizkraukles novada kultūras nama. Aizkraukles novada vidusskolas sporta zālei Draudzības krastmalā 5 daļēji norauts jumts, taču īpašums ir apdrošināts. Tāpat vienā vietā skolai bojāts žogs.

Pašvaldībā skaidroja, ka vējš lauzis un ar saknēm izgāzis vairākus desmitus koku, daudzviet noplēstas lodžiju un balkonu dekoratīvās plāksnes, dažām mājām ir bojāti ventilāciju šahtu elementi, norautas jumtu lūkas, vienai ēkai norauta daļa jumta. Pašvaldība pateicas iedzīvotājiem par iesaistīšanos, jo arī viņi norāda uz vietām, kur negaiss ir radījis postažu un apdraud cilvēkus.

Negaisa nodarītie zaudējumi vēl tiek aprēķināti, taču tik lēsts, ka postījumu seku sakopšana un labošana izmaksās 7000 līdz 10 000 eiro.

Jau ziņots, ka pēdējā diennaktī visos reģionos bija pērkona lietusgāzes, vietām lija ļoti stipri, kopā ar krusu un postošām vēja brāzmām. Valsts novērojumu stacijām stiprākais vējš pagāja garām, lielākās reģistrētās brāzmas bija 17 metri sekundē Skrīveros. Lielākais nokrišņu daudzums bija 51 milimetrs Kuldīgā un 59 milimetri Saldū, no kuriem 53 milimetri nokrišņu nolija vienā stundā.