Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Nedēļas nogalē vairākos gadatirgos varēs vakcinēties pret Covid-19

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Šonedēļ izbraukuma vakcinācijas pret Covid-19 notiks vairākās piekrastes pašvaldībās - Zvejnieksvētku tirgos Carnikavā, Jūrmalciemā, tirdziņā Lapmežciemā, gadatirgū Viļānos, tirgū Skultē, krāmu tirgū Ādažos un pasākumā "AOK Circus" Andrejostas kvartālā Rīgā, aģentūru LETA informēja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļā.

Izbraukuma vakcinācija notiek bez iepriekšējā pieraksta, tās organizēšanā iesaistās gan pašvaldības, gan vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji, gan Nacionālie bruņotie spēki.

Sestdien, 10.jūlijā, izbraukuma vakcinācija no plkst.7.30 līdz plkst.13 notiks Skultes tirgū, savukārt Ādažu krāmu tirgū Kārklu ielā iespēja vakcinēties būs no plkst.7.30 līdz plkst.14. Carnikavas Zvejnieksvētku tirgū Stacijas ielā un Gaujmalā pretī Atpūtas ielai vakcinācija notiks no plkst.10 līdz plkst.16, savukārt Lapmežciema tirdziņā Liepu ielā iespēja saņemt poti būs no plkst.15 līdz plkst.19.

Svētdien, 11.jūlijā, izbraukuma vakcinācija Viļānu gadatirgū notiks no plkst.7 līdz plkst.14.

Sestdien, 10.jūlijā, no plkst.17 līdz plkst.22 - izbraukuma vakcinācija notiks "AOK Circus" pasākumā Andrejostas kvartālā. Šī būs pirmā reize, kad izbraukuma vakcinācija tiks realizēta publiskā izklaides pasākumā.

Gadatirgos un pasākumos tiks vakcinēts ar "Johnson & Johnson" vienas devas vakcīnu, kā arī pusaudžiem būs iespēja saņemt "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnu. Uz vakcināciju līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), potēšanas pase (ja tāda ir), kā arī uz vakcināciju vēlams ierasties tādā apģērbā, kas ļauj viegli atbrīvot plecu. Savukārt pusaudžiem no 12 līdz 13 gadiem vakcinācijas laikā nepieciešama mātes vai tēva (vai cita likumiskā pārstāvja) klātbūtne, kā arī šādi dokumenti: likumiskajam pārstāvim - pase vai personas apliecība, kā arī apliecinošs dokuments par bērnu (ieraksts par bērnu pasē vai dzimšanas apliecība, vai nepieciešamības gadījumā notariāli apstiprināta pilnvara).

Nedēļas nogalē darbosies arī liela mēroga vakcinācijas centri un vakcinācijas punkti tirdzniecības centros. To darbības dienu grafiks, kā arī vakcīnu saraksts, kas tajos pieejams, atrodams Veselības ministrijas mājaslapā. Šī tabula tiek atjaunota reizi nedēļā pirmdienās līdz plkst.10.