Bordānisti amatā Limbažos virza krimināli apsūdzēto Bakmani

© f64.lv, Kaspars Krafts

Augstās tiesiskuma normas sludinošā Jaunā konservatīvā partija jeb bordānisti gatavi Limbažu domes vietnieka amatā iecelt krimināli apsūdzēto Jāni Bakmani. 

Bijušo Alojas novada domes deputātu, ilggadējo Latvijas Futbola federācijas meitasuzņēmuma SIA "Mācību un treniņu centrs "Staicele" ("MTC Staicele") izpilddirektoru J. Bakmani Vidzemes prokuratūras prokurore Sandra Kalniņa apsūdz dokumentu viltošanā mantkārīgā nolūkā un mantas iegūšanā ar viltu izmantojot uzticēšanos.

Prokurore šā gada 19. jūnijā pieņēmusi lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai. Lieta pēc piekritības nosūtīta Vidzemes rajona tiesai.

Neraugoties uz to šobrīd Limbažu novada domes JKP deputāts Māris Beļaunieks paudis izšķirošo atbalstu J. Bakmaņa kandidatūrai domes priekšsēdētāja vietnieka amatam, kas vairumā kolēģos radījis izbrīnu par JKP izvirzītās augstās tiesiskuma latiņas atbilstību pašu reālajiem darbiem.

Šorīt kļuva zināms, ka Limbažu novadā varu ar 9 no 15 balsīm "par"pārņēmis Salacgrīvas mērs Dagnis Straubergs (Latvijas reģionu apvienība). Līdzšinējais domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers (ZZS) saņēma tikai piecas balsis.

J. Bakmanim izvirzītā apsūdzība saistīta ar viņa darbošanos MTC "Staicele". 2010. gada jūnijā Latvijas Futbola federācija sadarbībā ar Alojas novada domi izveidoja MTC "Staicele", kurai bija jākļūst par Latvijas futbola centrālo bāzi, kur augtu Latvijas futbola jaunie talanti un bāzētos dažādas Latvijas izlases. Pēdējos gados MTC "Staicele" tika ierauta virknē skandālu. J. Bakmanis bija galvenais jautājumu lēmējs saistībā ar bāzes darbību.

Prokurore lēmumā par krimināllietas nodošanu tiesai norādījusi ka J. Bakmanis "Mantkārīgā nolūkā izmantoja viltotu dokumentu, kas piešķir tiesības"... "saņemt tajos noteikto atalgojumu", kā arī "Jānis Bakmanis ieguva svešu mantu ļaunprātīgi izmantojot uzticēšnos un ar viltu" ... "būdams MTC "Staicele" izpilddirektors mantkārīgu motīvu vadīts, nolūkā izkrāpt naudu maldināja MTC "Staicele" valdes locekli ...".

Svarīgākais