Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Vai Valkas novadā Līgo svētku nebūs? Dome atceļ plānotos Jāņu pasākumus

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Pēc administratīvās lietvedības sākšanas pret Valkas novada domi par zaļumballes rīkošanu, pašvaldība atceļ pagastos plānotos Jāņu pasākumus, aģentūrai LETA apstiprināja Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (LRA).

Kā aģentūrai LETA stāstīja Valkas kultūras nama direktors Aivars Ikšelis, zaļumballi ar grupu "Zelta kniede" kultūras nams bija plānojis jau mēnesi iepriekš. Viņš uzsvēra, ka pasākums rīkots atbilstoši tām prasībām kultūras pasākumiem, kuri stājās spēkā 15.jūnijā, ļaujot 500 cilvēkiem pulcēties āra pasākumā, ja viņi ir vakcinējušies.

"Mums bija ieradušies 284 cilvēki, kuriem bija Covid-19 sertifikāti. Diemžēl pagājušajā piektdienā bija tehniskas problēmas ar Nacionālā veselības dienesta (NVD) datu bāzi. Mūsu cilvēkiem galvenokārt ir Android viedierīces, tādēļ mobilo aplikāciju "Covid-19 Verify" nav iespējams izmantot. NVD darbinieki bija atsaucīgi un ieteica izmantot digitālo sertifikātu pārbaudei vietni "covid19sertifikats.lv". Taču arī šāda veida sertifikātu kontrolei bija tehniskas problēmas interneta pārklājuma dēļ," atzina Ikšelis.

Tehnisko problēmu dēļ kultūras darbinieki paļāvušies, ka cilvēki uzrāda savus sertifikātus. Savukārt bez Covid-19 sertifikāta ieradušies septiņi cilvēki, no kuriem divi uztaisījuši eksprestestu, bet pieci aizgājuši mājās. Cilvēkiem bija gan savas sejas maskas, savukārt tiem, kuriem to nebija maskas izsnieguši pasākuma organizatori, stāstīja pasākuma organizators.

Viņš uzsvēra, ka zaļumballes norises vieta bijusi ierobežota, apsardzi nodrošinājusi sertificēta apsardzes firma. Uz skatuves bijuši iezīmēti laukumi, lai cilvēkiem būtu vieglāk orientēties, kur viņi netraucēti drīkst dejot. Tāpat bijuši izvietoti uzraksti par epidemioloģiskās drošības pasākumiem, nodrošināti roku dezinfekcijas līdzekļi, turklāt mūziķi ik pēc 40 minūtēm atgādināja pa drošības pasākumu ievērošanu.