Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

No 1. jūlija vairākās pašvaldībās samazināsies siltumenerģijas tarifs

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

No 1.jūlija vairākās pašvaldībās samazināsies siltumenerģijas tarifs, ko, piemēram, vasaras mēnešos izmanto ūdens uzsildīšanai, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Regulatorā pauda, ka siltumenerģijas tarifi siltumapgādes uzņēmumiem samazinājušies saistībā ar dabasgāzes sadales tarifu izmaiņām. Daļai uzņēmumu papildus efektu sniedz dabasgāzes cenas samazinājums, jo pārslēgti jauni dabasgāzes līgumi vai samazinājusies iepirktās siltumenerģijas cena.

Tādējādi SIA "Valmieras ūdens" noteiktais siltumapgādes pakalpojuma tarifs gala lietotājiem no 1.jūlija būs 51,64 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 1,7% mazāk nekā šobrīd, SIA "Vilkme" (Mucenieki) - 48,86 eiro par MWh, kas ir par 0,3% mazāk, SIA "Ķekavas nami" - 39,64 eiro par MWh, kas ir par 0,6% mazāk, bet SIA "Aizkraukles siltums" - 43,55 eiro par MWh, kas ir samazinājumā par 1,2%.

Tāpat SIA "Ozolnieku KSDU" (Ozolnieku ciemā) siltumapgādes pakalpojuma tarifs samazināsies par 0,07% - līdz 56,52 eiro par MWh, SIA "Ozolnieku KSDU" (Branku ciemā) tarifs saruks par 0,16% - līdz 49,53 eiro par MWh, SIA "Ozolnieku KSDU" (Ānes ciemā) tarifs samazināsies par 0,36% - līdz 52,24 eiro par MWh, bet SIA "Olaines ūdens un siltums" (Olaine, Pārolaine) siltumapgādes pakalpojuma tarifs būs 41,69 eiro par MWh, kas ir par 0,2% mazāk.

Regulatorā arī informēja, ka siltumenerģijas ražošanas tarifs no 1.jūlija SIA "Valmieras enerģija" būs 34,86 eiro par MWh, kas ir par 2,5% mazāk nekā šobrīd, SIA "Rēzeknes siltumtīkli" koģenerācijas stacijā Atbrīvošanas alejā - 28,33 eiro par MWh, bet Rīgas ielā 1/N, Rancāna ielā - 26,18 eiro par MWh, kas ir par 0,3% mazāk nekā patlaban.

SPRK skaidroja, ka siltumenerģijas lietotāji par patērēto siltumenerģiju norēķinās atbilstoši gala tarifiem, savukārt ražošanas tarifa apmērs nosaka to, cik iepirktā siltumenerģija izmaksā siltumapgādes uzņēmumam, kas tālāk to piegādā patērētājiem jeb gala lietotājiem.

Šogad maija beigās SPRK ar pašu noteikto siltumenerģijas ražošanas tarifu projekta aprēķinu un pamatojumu vērsās divi siltumenerģijas ražošanas uzņēmumi un seši uzņēmumi, kas nodrošina siltumapgādi lietotājiem. Regulators, izvērtējot uzņēmumu iesniegtos tarifa aprēķinus un to pamatojumus, secināja, ka noteiktie siltumenerģijas ražošanas un apgādes pakalpojumi tarifi ir pamatoti un atbilst SPRK metodikai.

SPRK realizē sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu enerģētikas, elektronisko sakaru, pasta, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas un ūdenssaimniecības nozarēs.