Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Robežsargi sodījuši 248 personas par viltotu Covid-19 testu rezultātu uzrādīšanu

© f64.lv, Oksana Džadana

Kopumā robežsargi konstatējuši jau 248 personas, kuras uzrādīja viltotus vai tādus Covid-19 testus, kas neatbilst Valsts robežsardzes rīcībā esošajiem paraugiem.

Aizvadītās nedēļas laikā robežsargi konstatēja 27 personas, kuras robežsargiem uzrādīja viltotus Covid-19 testus. Deviņas no šīm personām konstatētas brīvdienās - sestdien viena, bet svētdien astoņas personas.

Sestdien, 19. jūnijā, veicot imigrācijas kontroli uz autoceļa A11, Rucavas novada Rucavas pagastā robežsargi konstatēja vienu Lietuvas pilsoni ar viltotu Covid-19 testu.

Savukārt svētdien, 20. jūnijā, veicot imigrācijas kontroli uz autoceļa A7, Bauskas novada Brunavas pagastā robežsargi konstatēja divus Kirgizstānas un sešus Ukrainas pilsoņus, kuri robežsargiem uzrādīja viltotus Covid-19 testus.

Pret Ukrainas pilsoņiem uzsākta administratīvā lietvedība, pārējās personas sodītas pēc Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā trešā panta pirmās daļas: Kirgizstānas pilsoņi ar 350 eiro naudas sodu, savukārt Lietuvas pilsonis 300 eiro naudas sodu.

Jau ziņots, ka arī aizvadītās nedēļas darba dienās teju katru dienu konstatētas personas ar viltotiem Covid-19 testiem. Gan Silenes, Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā, gan veicot imigrācijas kontroli valsts iekšienē, Bauskas un Rucavas novadā tika konstatēti vairāki viltotu Covid-19 testu izmantošanas mēģinājumi, kurus īstenojuši Latvijas, Lietuvas, Ukrainas, Vācijas, Baltkrievijas, Zviedrijas un Kubas pilsoņi. Personas sodītas ar naudas sodiem no 300 līdz 680 eiro.