Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Populārākās vietas Latvijā, kur dārza zemenes par maksu var lasīt savā groziņā

© Lauris Vīksne/F64

Latvijā sākusies zemeņu sezona. Beidzot tās sākušas sārtoties ne tikai siltumnīcā, bet arī dobēs. Pilsētnieki, kuriem nav pašiem savu dārzu ar zemeņu vagām un kuri vēlas mieloties ar tikko noplūktām svaigām ogām, dodas pie saimniekiem, kas piedāvā iespēju pašiem salasīt ogas.

Dobeles novada Penkules pagasta “Zemzaros” par pašlasītām ogām ir jāmaksā 2 eiro kilogramā. Pašlaik ogas vēl nav tik daudz, lai pietiktu visiem lasītājiem, tāpēc šobrīd to var darīt darba dienu vakaros no pulksten 17 līdz 21, brīvdienās - no rīta (no pulksten 8 līdz 12) un vakaros (no pulksten 17 līdz 21). Saimnieki teic, kad ogu būs vairāk, varēs lasīt visu dienu. Pirms došanās uz Penkules zemeņu laukiem, vēlams iepriekš piezvanīt pa tālruni 23200912.

Kopš vakardienas zemeņu lasītājus gaida ar Mālpils novada Mežmaļos. Pagaidām arī šajos laukos zemenes vēl ir ierobežotā daudzumā, tāpēc iepriekš sava vēlme lasīt jāpiesaka pa tālruni 2865327, un vēlams uz lauka ņem līdzi savus traukus, kur zemenes salasīt. Cena - 5 eiro kilogramā. Saimnieki cer uz Līgo svētkiem pie lauka atvērt zemeņu tirgotavu.

Aptuveni 15 minušu braucienā no Rīgas uz Ķekavas pusi - Vimbukrogā - arī piedāvā lasīt zemenes. Cena - 4,50 eiro kilogramā. Saimnieki šobrīd, zemeņu laikā, strādā no pulksten 9 līdz 21. Tomēr drošības pēc pirms braukšanas labāk piezvanīt pa tālruni 24664222.

Jūnija beigās varēs doties lasīt zemenes uz Rundāles pagastā Lepšukalnu” saimniecību. Darbdienās un sestdienās ogas varēs lasīt no 8.00 līdz 17.00, taču iepriekš noteikti jāpiesakās pa tālr. 22004589. Būs pieejami dažādu šķirņu ogu lauki. Zemeņu cenas tajos ir atšķirīgas - no 2,50 līdz 4,00 eiro/kg.