Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pašvaldību vēlēšanas: kuras partijas ieguvušas visvairāk mandātus novados?

© f64.lv, Kaspars Krafts

Pašvaldību vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, nobalsojuši kopumā 327 938 iedzīvotāji jeb 34,01% balsstiesīgo, liecina CVK iepriekš apkopotie dati. Tostarp sestdien no plkst.7 līdz 20 nobalsoja 203 243 vēlētāji jeb 21,08% balsstiesīgo iedzīvotāju. CVK vadītāja Kristīne Bērziņa sestdien preses konferencē paziņoja, ka tā ir vēsturiski zemākā vēlētāju aktivitāte pašvaldību vēlēšanās.

VIDZEME

Jūrmala

Pašvaldību vēlēšanās Jūrmalā uzvarējusī pilsētas mēra Gata Trukšņa pārstāvētā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ieguvusi astoņus mandātus no kopumā 15 vietām domē, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie rezultāti.

No ZZS saraksta ievēlēti Jūrmalas domes deputāti Truksnis, Rita Sproģe, Jānis Lediņš, Dace Riņķe, Irēna Kausiniece un Anita Adijāne. Tāpat no ZZS domē ievēlētas Jūrmalas Valsts ģimnāzija direktore Ieva Taranda un Vaivaru pamatskola direktore Inese Kārkliņa.

Līdz ar to ZZS deputātu skaits pilsētas domē pieaudzis no sešiem līdz astoņiem, iegūstot vairākumu.

No Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (NA) ievēlēti Jūrmalas domes deputāti Andris Čuda un Rolands Parasigs-Parasiņš.

"Saskaņu" pašvaldībā pārstāvēs pašreizējā deputāte Larisa Loskutova, kā arī Jūrmalas pilsētas domes pilsētplanošanas nodaļas konsultants Andrejs Morozovs.

No partijas "Tev, Jūrmalai" Jūrmalas domē ievēlēti līdzšinējie deputāti Mārtiņš Stulpiņš un Uldis Kronblūms.

Apvienoto "Jaunās Vienotības"/"Kustības "Par!"" sarakstu kūrortpilsētas pašvaldībā pārstāvēs finanšu ministra Jāņa Reira (JV) padomnieks Ints Dālderis.

Alūksnes novads

Alūksnes novada domē deputātu mandātus ieguvušas visas sešas vēlēšanās startējušās partijas, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Zaļo un zemnieku savienība ieguvusi četrus mandātus. Jaunajā domē ievēlēti līdzšinējais novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis, Modris Lazdekalns, Druvis Mucenieks un Artūrs Grīnbergs.

Pa trīs deputātu mandātiem ieguvušas "Jaunā vienotība" un Jaunā konservatīvā partija. "Jauno vienotību" domē pārstāvēs līdzšinējais domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers, Maruta Kauliņa un Jānis Skulte. Savukārt no Jaunās konservatīvās partijas ievēlēti Līga Langrate, Verners Kalējs un Modris Račiks.

Pa diviem deputātu mandātiem domē ieguvusi nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", kā arī Vidzemes partijas un Latvijas Reģionu apvienības apvienotais saraksts.

Nacionālo apvienību domē pārstāvēs Druvis Tomsons un Ilze Līviņa, bet Vidzemes partijas un Latvijas Reģionu apvienības apvienoto sarakstu - Aivars Fomins un Elita Laiva.

Savukārt partiju "Latvijas attīstībai" domē pārstāvēs Jānis Sadovņikovs.

Ādažu novads

Pašvaldību vēlēšanās jaunajā jeb paplašinātajā Ādažu novadā uzvarējusī Latvijas Reģionu apvienība ieguvusi sešas deputātu vietas no kopumā 15 domes deputātu mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie rezultāti.

No LRA domē ievēlēti pašreizējā Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks, Kerola Dāvidsone, Valērijs Bulāns, Kristīne Savicka, Karina Miķelsone un Ieva Roze.

Latvijas Zemnieku savienību (LZS) jaunajā Ādažu novadā pārstāvēs pašreizējā Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, Genovefa Kozlovska, Gatis Miglāns un Raivis Pauls.

No Jaunās konservatīvās partijas domē ievēlēti Imants Krastiņš un Arta Deniņa.

No "Saskaņas" ievēlēts Jānis Leja, no apvienotā "Kustības "Par!""/"Jaunās Vienotības" saraksta Sniedze Brakovska un no Latvijas Zaļās partijas Gundars Bojārs.

Cēsu novads

Cēsu novadā līdzšinējā mēra Jāņa Rozenberga pārstāvētā "Jaunā vienotība" ieguvusi desmit deputātu mandātus, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Par "Jauno vienotību" novadā nobalsoja 5766 vēlētāji jeb 45,43% no nobalsojušo kopskaita. Domē ievēlēti Rozenbergs, Inese Suija-Markova, Juris Žagars, Erlends Geruļskis, Ainārs Šteins, Inga Cipe, Atis Egliņš-Eglītis, Biruta Mežale, Ēriks Bauers un Andris Melbārdis.

Latvijas Zemnieku savienība Cēsu novadā ieguvusi trīs deputātu mandātus. No šīs partijas ievēlēti Hardijs Vents, Indriķis Putniņš un Laimis Šāvējs.

Partija "Latvijas attīstībai" ieguvusi divus deputātu mandātus. No partijas ievēlēti Elīna Stapulone un Jānis Kārkliņš.

Savukārt pa vienam deputātu mandātam ieguvušas nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Kustības "Par!"" un partijas "Progresīvie" apvienotais saraksts. Nacionālo apvienību domē pārstāvēs Guntis Grosbergs, bet "Kustības "Par!"" un partijas "Progresīvie" apvienoto sarakstu - Ivo Rode.

Gulbenes novads

Gulbenes novadā deputātu mandātus ieguvušas visas sešas vēlēšanās startējušās partijas, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Partija "Latvijas attīstībai" ieguvusi četrus deputātu mandātus, šo partiju domē pārstāvēs deputāti Normunds Mazūrs un Lāsma Gabdulļina un Gunārs Ciglis un Gulbenes pilsētas pensionāru biedrība valdes priekšsēdētājas vietnieks Aivars Circens.

Pa trīs mandātiem ieguvušas Zaļo un zemnieku savienība (ZZZS) un Latvijas Reģionu apvienība (LRA). ZZS domē pārstāvēs līdzšinējais domes priekšsēdētājs Normunds Audzišs, bijušais bobslejists Daumants Dreiškens un Gulbenes lauksaimnieku biedrības konsultante Mudīte Motivāne.

Latvijas Reģionu apvienības deputāti Gulbenes novada domē būs deputāts Andis Caunītis, Stāmerienas pagasta pārvaldes vadītājs Ainārs Brezinskis un Valsts darba inspekcija vecākais inspektors Atis Jencītis.

Pa diviem deputātu mandātiem ieguvušas Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un Jaunā konservatīvā partija. Nacionālo apvienību domē pārstāvēs deputāti Guna Pūcīte un Anatolijs Savickis. Savukārt Jauno konservatīvo partiju domē pārstāvēs Latvijas Zaļo ceļu asociācijas valdes locekle Guna Švika un valsts SIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" Vidzemes reģiona meliorācijas nodaļas vadītājs Ivars Kupčs.

"Jaunā vienotība" domē ieguvusi vienu mandātu, un to saņems deputāts Intars Liepiņš.

Ķekavas novads

Jaunajā Ķekavas novadā vēlēšanās uzvarējusī pašreizējās pašvaldības vadītājas Viktorijas Baires pārstāvētā "Jaunā Vienotība" (JV) ieguvusi piecus no 19 deputātu mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā publicētā informācija.

No JV Ķekavas novada domē ievēlēta Baire un līdzšinējā jeb "vecā" Ķekavas novada domes deputāti Andris Ceļmalnieks, Indra Priede, Arnolds Keisters un Juris Jerums.

Pieci deputāti būs arī "Latvijas attīstības"/"Izaugsmes" apvienotajam sarakstam, ko pārstāvēs "vecā" novada deputāti Juris Žilko un Gatis Līcis, futbola treneris Rihards Gorkšs, Baldones sporta kompleksa vadītājs Edgars Brigmanis un līdzšinējā Baldones novada domes deputāte Ineta Romanovska.

No Latvijas Reģionu apvienības (LRA) ievēlēti Baldones domes priekšsēdētāja vietniece Inese Jēkabsone, Baldones domes deputāte Karina Putniņa un SIA "Linlout" valdes loceklis Mārtiņš Logins.

Latvijas Zemnieku savienību Ķekavas novadā pārstāvēs deputāti Aigars Vītols un Voldemārs Pozņaks un Ķekavas pašvaldības sporta aģentūra direktore Dace Cīrule.

No Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK/Vidzemes partijas apvienotā saraksta ievēlēti Ķekavas novada domes deputāts Valts Variks un kooperatīvās sabiedrības "Kurland Honey" mārketinga direktore Kristīne Legzdiņa.

Jauno konservatīvo partiju (JKP) pārstāvēs tikai Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Andris Vītols. Tas ir ievērojams atbalsta kritums salīdzinājumā ar iepriekšējām pašvaldību vēlēšanās 2017.gadā, kad Ķekavā bija mazāks novads. Togad JKP uzvarēja un ieguva piecas vietas.

Madonas novads

Madonas novada līdzšinējā novada vadītāja Agra Lungeviča (ZZS) pārstāvētais apvienotais Latvijas Reģionu apvienības un Latvijas Zemnieku savienības saraksts ieguvis astoņus no 19 mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Par apvienoto Latvijas Reģionu apvienības un Latvijas Zemnieku savienības sarakstu nobalsoja 3646 vēlētāji jeb 41,54% no nobalsojušo kopskaita. No šī saraksta domē ievēlēti Lungevičs, Māris Olte, Gunārs Ikaunieks, Rūdolfs Preiss, Aigars Šķēls, Guntis Klikučs, Guntis Ķeveris un Valda Kļaviņa.

Pa trīs deputāta mandātiem ieguvusi "Jaunā vienotība" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK". "Jauno vienotību" Madonas novada domē pārstāvēs Andrejs Ceļapīters, Kaspars Udrass un Artūrs Grandāns. Savukārt no Nacionālās apvienības domē ievēlēti Zigfrīds Gora, Tālis Salenieks un Vilnis Špats.

Pa diviem deputātu mandātiem ieguvušas Jaunā konservatīvā partija un apvienotais "Latvijas attīstībai" un partijas "Izaugsme" saraksts. Jauno konservatīvo partiju domē pārstāvēs Vita Robalte un Sandra Maksimova. Savukārt "Latvijas attīstībai" un partijas "Izaugsme" sarakstu domē pārstāvēs Artūrs Čačka un Andris Dombrovskis.

Vienu deputāta mandātu ieguvusi partija "Vienoti Latvijai". Šo partiju jaunajā novada domē pārstāvēs Andris Sakne.

Mārupes novads

Pašvaldību vēlēšanās jaunajā Mārupes novadā uzvarējusī Latvijas Reģionu apvienība (LRA) ieguvusi piecus mandātus no kopā 19 domes deputātu vietām.

LRA domē pārstāvēs ilggadējais Babītes novada vadītājs Andrejs Ence, Mārupes Valsts ģimnāzija direktors Jānis Lazdkalns, Mārupes kultūras nams direktore Ira Dūduma, līdzšinējā Mārupes novada domes priekšsēdētāja vietniece Līga Kadiģe un jaunatnes sporta skolas "Rīdzene" vadības pārstāvis Uģis Šteinbergs.

No otro vietu vēlēšanās saņēmušās Zaļo un zemnieku savienības ievēlēti līdzšinējā Mārupes novada priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs, novada deputāti Jānis Lībietis un Dace Štrodaha, sociālais darbinieks Gatis Vācietis, pašvaldības īpašumu pārvaldes vadītājs Valdis Kārkliņš.

"Latvijas attīstībai" domē pārstāvēs Mārupes novadā turpmāk iekļautā Babītes novada domes pašreizējais priekšsēdētājs Aivars Osītis, Mārupes novada dome deputāts Guntis Ruskis, Babītes novada dome deputāti Ilze Bērziņa un Jānis Kazaks.

No Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (NA) ievēlēti Mārupes novada dome deputāts Andris Puide, bijušais hokejists un hokeja treneris Oļegs Sorokins un aktrise Rēzija Kalniņa.

"Jauno Vienotību" pārstāvēs Babītes novada domes deputāts Nikolajs Antipenko un Mārupes novada domes deputāts Normunds Orleāns.

Pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru, lai iekļūtu domē.

Ogre novads

Ogres novadā līdzšinējā novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa pārstāvētais nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Latvijas Zemnieku savienības un Latvijas Zaļās partijas apvienotais saraksts ieguvis 13 no 23 deputātu mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

No šī saraksta domē ievēlēti Helmanis, Gints Sīviņš, Dainis Širovs, Dzirkstīte Žindiga, Artūrs Mangulis, Atvars Lakstīgala, Jānis Siliņš, Ilmārs Zemnieks, Jānis Iklāvs, Andris Krauja, Dace Nikolaisone, Jānis Kaijaks un Pāvels Kotāns.

Vēl piecas partijas Ogres novada domē ieguvušas katra pa diviem deputātu mandātiem.

"Jauno vienotību" Ogres domē pārstāvēs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule un Labklājības ministrijas Juridiskā departamenta direktore Dace Kļaviņa. "Kustību "Par!"" Ogres domē pārstāvēs Lielvārdes novada domes deputāti Jānis Lūsis un Edgars Gribusts. "Latvijas attīstībai" un Vidzemes partijas apvienoto sarakstu domē pārstāvēs Ķeguma novada domes priekšsēdētājs Raivis Ūzuls un Dace Māliņa.

Savukārt no Latvijas Reģionu apvienības domē ievēlēti Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Mariss Martinsons un deputāts Toms Āboltiņš. No "Nacionālās savienības "Taisnīgums"" Ogres domē ievēlēti līdzšinējais Ikšķiles novada mērs Indulis Trapiņš un Valentīns Špēlis.

Olaines novads

Pašvaldību vēlēšanās Olaines novadā uzvarējusī tur jau pašlaik pie varas esošā Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) ieguvusi deviņas deputātu vietas no kopumā 15 mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie rezultāti.

LSDSP domē pārstāvēs pašreizējais domes priekšsēdētājs Andris Bergs, Līga Gulbe, Kristaps Kauliņš, Ināra Brence, Inta Purviņa, Jānis Kuzmins, Jānis Precinieks, Armands Znotiņš un Deniss Ļebedevs.

No "Saskaņas" domē ievēlēti Aleksandrs Čmiļs un Oļegs Novodvorskis.

"Latvijas attīstībai" pašvaldībā pārstāvēs Aleksandrs Geržatovičs, Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Māris Vanags un partiju "Sadarbība" Andrejs Artjomovs.

No Latvijas Krievu savienības Olaines domē ievēlēts Andris Vurčs.

Ropažu novads

Pašvaldību vēlēšanās jaunajā Ropažu novadā uzvarējusī Stopiņu novada vadītājas Vitas Paulānes pārstāvētā partija "Latvijas attīstībai" (LA) ieguvusi septiņus no 19 deputātu mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā publicētā informācija.

Ropažu novada domē ievēlēti kopumā astoņi politisko spēku saraksti, turklāt četras partijas vēlēšanās ieguvušas ļoti līdzīgu rezultātu. Vēlēšanu rezultātā Ropažu novada pašvaldība būs viena no sadrumstalotākajām Latvijā.

No LA Ropaža novada domē ievēlēta Paulāne, līdzšinējā jeb "vecā" Stopiņu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Vaičulens, Stopiņu novada dome deputāti Guntis Kampe, Iveta Vīksne, Daiga Brigmane, Lelde Sturme un Atis Senkāns.

Latvijas Zemnieku savienību Ropažu domē pārstāvēs tajā iekļautā, "vecā" Garkalnes novada domes pašreizējais priekšsēdētājs Edgars Treibergs un Garkalnes novada dome deputāts Jānis Romāns. Toties no LZS saraksta domē nav ievēlēts bijušais Garkalnes mērs Mārtiņš Gunārs Bauze-Krastiņš.

No Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" domē ievēlēti žurnālists Haralds Burkovskis

un Stopiņu novada dome deputāts Ritvars Ziedonis.

"Saskaņu" Ropažos pārstāvēs "vecā" Inčukalna novada domes priekšsēdētāja vietniece Ludmila Vorobjova un Inčukalna novada domes deputāts Jevgēnijs Sergejevs.

No Jaunās konservatīvās partijas ievēlēti līdzšinējā jeb "vecā" Ropažu novada domes priekšsēdētāja vietniece Renāte Gremze un Ropažu novada domes deputāte Irēna Krote.

"Jauno Vienotību" pārstāvēs ārsts, bijušais Saeimas deputāts Hosams Abu Meri un "vecā" Garkalnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Guntars Kniksts.

No partijas "Kustība "Par!"" ievēlēta līdzšinējā Ropažu novada pašvaldība izpilddirektore Signe Grūbe.

Latvijas Reģionu apvienību pārstāvēs "vecā" Garkalnes novada domes deputāts Pēteris Salenieks.

Salaspils novads

Pašvaldību vēlēšanās Salaspils novadā uzvarējusi pašreizējā priekšsēdētāja Raimonda Čudara pārstāvētā "Jaunā Vienotība" (JV), kas ieguvusi astoņus no 15 deputātu mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie rezultāti.

Salaspils novada 767.vēlēšanu iecirknī balsu skaitīšanas laikā tika konstatēts, ka derīgo vēlēšanu zīmju skaits par trim zīmēm pārsniedz derīgo vēlēšanu aplokšņu skaitu, tāpēc rezultātu apkopošana aizkavējās, lai skaidrotu nesakritību iemeslus, iepriekš informēja Centrālās vēlēšanu komisija (CVK).

Tagad balsu skaitīšana ir pabeigta, un ar 47,25% balsu uzvarējusi JV. No šīs partijas saraksta domē ievēlēti Čudars, Malda Caune, Jānis Turlajs, Vera Kalniņa, Valdis Razumovskis, Jana Kolbina-Birzniece, Elvis Ābeltiņš un Raivis Anspaks.

Trīs mandātus domē iegūs Nacionālās apvienības, Latvijas Reģionu apvienības un Latvijas Zemnieku savienības apvienotais saraksts, no kura ievēlēti Jānis Nebars, Miks Balodis un Ernests Moisejs, bet vēl trīs - Latvijas Zaļā partija, no kuras ievēlēti Andrejs Svilāns, Zigmārs Zeimulis un Andrejs Jaunkalns. Vienu deputāta vietu ieguvusi arī partija "Saskaņa", kuru Salaspils domē pārstāvēs Ludmila Fedorkova.

Pārējie četri saraksti vietas domē nav ieguvuši.

Kopumā novadā nobalsojuši tikai 32,5% vēlētāju, tostarp par derīgām atzīti 99,34% vēlēšanu zīmju.

Salaspils novada robežas pašvaldību administratīvi teritoriālajā reformā mainītas netika.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2017.gadā vēlēšanās uzvarēja JV ar 47% balsu, otro vietu ieņēma "Saskaņa" ar 17% atbalstu. Pirms četriem gadiem pēc saņemtā atbalsta sekoja Zaļo un zemnieku savienība ar 14% un NA ar 9% lielu atbalstu.

Saulkrastu novads

Saulkrastu novadā līdzšinējā mēra Normunda Līča pārstāvētā Latvijas Reģionu apvienība ieguvusi sešus no 15 deputātu mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Par Latvijas Reģionu apvienību nobalsoja 1066 vēlētāji jeb 32,33% no nobalsojušo kopskaita. Partiju domē pārstāvēs Līcis, Jurģis Grabčiks, Oksana Vanaga, Raivo Jēkabsons, Toms Turlajs un Raimonds Kalniņš.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un Jaunās konservatīvās partijas apvienotais saraksts domē ieguvis trīs deputātu mandātus. No šī saraksta ievēlēti Ervīns Grāvītis, Andris Dulpiņš un Mārtiņš Kišuro.

Partija "Latvijas attīstībai" ieguvusi divus mandātus un tos saņems Māris Iekļavs un Santa Ancāne.

Siguldas novads

Siguldas novadā līdzšinējā novada vadītāja Uģa Mitrevica (NA) pārstāvētais apvienotais nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Latvijas Reģionu apvienības un Latvijas Zaļās partijas saraksts ieguvis 12 deputātu mandātus, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

No šī saraksta domē iekļuvuši Mitrevics, Siguldas domes deputāts Dainis Dukurs, līdzšinējais Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Linards Kumskis, līdzšinējā Siguldas novada domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa, Siguldas domes deputāte Eva Viļķina, Laurenču sākumskolas direktors Kristaps Zaļais, Siguldas domes deputāts Rūdolfs Kalvāns, līdzšinējā Mālpils novada domes priekšsēdētāja Solvita Strausa, Krimuldas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Artūrs Caucis, Krimuldas domes deputāte Zane Berdinska, Krimuldas domes deputāte Zane Segliņa un Siguldas deputāts Mārtiņš Zīverts.

Trīs partijas Siguldas novada domē ieguvušas katra pa diviem deputātu mandātiem.

"Jauno vienotību" domē pārstāvēs SIA "KRS Sigulda" un SIA "Smarthelp" Valdes locekle Ina Stupele un SIA "Divinus" pārdošanas vadītājs Aivars Garančs.

Latvijas Zemnieku savienību Siguldas domē pārstāvēs Siguldas domes deputāti Jānis Zilvers un Reinis Ādamsons.

Savukārt Krimuldas novada partiju jaunajā domē pārstāvēs Krimuldas novada domes deputāti Erlends Eisaks un Ance Pētersone.

Vienu mandātu ieguvis "Latvijas attīstībai" un Vidzemes partijas apvienotais saraksts. Šo mandātu ieguvis Inčukalna novada domes deputāts Ivo Bernats.

Smiltenes novads

Smiltenes novada domes deputāti pārstāvēs piecas partijas, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie provizoriskie rezultāti.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" ieguvusi piecus deputātu mandātus. No šīs saraksta ievēlēti līdzšinējais novada mērs Edgars Avotiņš, Andris Abrāmovs, Inga Ērgle, Mārtiņš Vīgants un Jānis Āboliņš.

Partiju "Latvijas attīstībai" domē pārstāvēs četri deputāti - bijusī AS "Smiltenes piens" valdes priekšsēdētāja Gita Mūrniece, Raivis Vizulis, Māris Zālītis un Dainis Aļeksējevs.

Vēl trīs partijas ieguvušas katra pa diviem deputātu mandātiem. Partiju "Progresīvie" Smiltenes domē pārstāvēs Ervins Labanovskis un Otārs Putrālis, "Jauno vienotību" pārstāvēs Astrīda Harju un Ilze Vergina, bet Zaļo un zemnieku savienības un Latvijas Reģionu apvienības apvienoto sarakstu - Toms Markss un Ainārs Mežulis.

Smiltenes novads līdz ar administratīvi teritoriālo reformu tika paplašināts, tajā iekļaujot, piemēram, Api, Drustus un Raunu.

Valkas novads

Valkas novadā līdzšinējā mēra Venta Armanda Kraukļa pārstāvētais apvienotais Vidzemes partijas un "Latvijas attīstībai" saraksts ieguvis astoņus deputātu mandātus, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Par apvienoto Vidzemes partijas un "Latvijas attīstībai" sarakstu nobalsojuši 1314 vēlētāji jeb 53,13% no nobalsojušo kopskaita. No šī saraksta domē ievēlēti Krauklis, Maruta Stabulniece, Gita Avote, Jānis Anže, Agris Krastiņš, Vilmārs Vesingi, Aigars Roga un Andris Dainis.

"Jaunās Vienotības" un Latvijas Zemnieku savienības apvienotais saraksts jaunajā domē ieguvis piecus mandātus. No šī saraksta ievēlēti Viesturs Zariņš, Kristaps Sula, Sandra Pilskalne, Guntis Albergs un Dace Bašķe.

Divus mandātus ieguvusi nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK". No šī saraksta ievēlēti Agnis Birkavs un Juris Žurovičs.

Valmieras novads

Šī gada pašvaldību vēlēšanās Valmieras novadā lielāko atbalstu guvusī līdzšinējā mēra Jāņa Baika pārstāvētā partija "Valmierai un Vidzemei" tikusi pie 12 mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Par "Valmierai un Vidzemei" nobalsojuši 8636 vēlētāji jeb 55,02% no nobalsojušajiem. Domē ievēlēti līdzšinējais mērs Baiks, domes priekšsēdētāja vietnieks Ričards Gailums, Kocēna novada domes deputāts Jānis Olmanis, Rūjienas novada domes priekšsēdētājs Guntis Gladkins, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš, Rūjienas novada domes priekšsēdētāja vietniece Guna Ķibere, Valmieras domes deputāts Toms Upners, Kocēnu novada domes deputāts Jānis Dainis, Andris Klepers, Guntars Štrombergs, Reinis Muižnieks un Kaspars Kļaviņš.

Latvijas Zemnieku savienība Valmieras novada domē tikusi pie četriem mandātiem, un no šī saraksta domē ievēlēti Harijs Rokpelnis, Juris Jakovins, Vugars Ecmanis un Edgars Grandāns.

Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" jaunajā Valmieras novada domē pārstāvēs divi deputāti - Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Grasbergs un "Zemnieku saeima" valdes loceklis Mareks Bērziņš.

Savukārt "Jaunā Vienotība" Valmieras novada domē būs pārstāvēta ar vienu deputātu - Ministru prezidenta padomnieku ekonomikas jautājumos Jāni Upenieku.

Limbažu novads

Salacgrīvas novada domes priekšsēdētāja Dagņa Strauberga pārstāvētā Latvijas Reģionu apvienībā ieguvusi septiņus mandātus Limbažu novada jaunajā domē, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Bez Strauberga deputātu mandātus vēl saņems deputāts Ziedonis Rubezis, Limbažu novada uzņēmēju konsultatīvā padomes loceklis Rūdolfs Pelēkais, izdevniecības "Auseklis" valdes locekle Regīna Tamane, Latvijas Nacionālā teātra ražošanas direktors Edžus Arums, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vecākais eksperts Dāvis Melnalksnis un Salacgrīvas novada deputāte Lija Jokste.

Zaļo un zemnieku savienību Limbažu domē pārstāvēs četri deputāti - līdzšinējais Limbažu novada domes vadītājs Didzis Zemmers, kā arī līdzšinējie Limbažu novada domes deputāti Aigars Legzdiņš, Edmunds Zeidmanis un Gunta Ozola.

Vidzemes partijai jaunajā domē būs divi deputāti - Ģenerāļa Pētera radziņa Staiceles sporta profesionālās vidusskolas direktors Jānis Bakmanis un SIA "Limbažu ceļi" valdes priekšsēdētājs Andris Garklāvs.

Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" Limbažu novada domē pārstāvēs līdzšinējais Alojas novada domes deputāts Arvīds Ozols.

Savukārt Jauno konservatīvo partiju pārstāvēs līdzšinējais Limbažu novada domes izpilddirektors Māris Beļaunieks.

LATGALE

Rēzekne

Rēzeknē partija "Saskaņa" ieguvusi kopumā astoņus deputātu mandātus, kas ir vairāk nekā puse no to kopskaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

No šī saraksta deputāta vietu ieguvis arī līdzšinējais domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, kā arī vairāki līdzšinējie deputāti - Aleksejs Grehovs, Vladimirs Bogdanovs, Aleksejs Stecs, Lidija Ostapceva, Olga Strode un Aleksandrs Irišins.

No apvienotā saraksta, kura sastāvā ir Latgales partija, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Latvijas Zaļā partija, "Jaunā vienotība" un Latvijas Reģionu apvienība, deputāta mandātu ieguvusi līdzšinējie pašvaldības deputāti Ināra Groce, Jāzeps Korsaks un Juris Guntis Vjakse.

No Jaunās konservatīvas partijas saraksta deputāta vietu ieguvis Voldemārs Platacis, bet no partijas "Progresīvie" - Leila Rasima.

Rēzeknē pašvaldību vēlēšanās piedalījās 31,22% jeb 6954 cilvēki.

Augšdaugavas novads

Augšdaugavas novadā teju pusi no pieejamajām vietām domē jeb septiņus deputātu mandātus ieguvusi Daugavpils novada partija, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

Latvijas Zemnieku savienība un Latgales partija katra ieguvusi trīs deputātu vietas, bet "Saskaņa" - divus deputātu mandātus.

No Daugavpils novada partijas mandātus ieguvis līdzšinējais Daugavpils novada domes priekšsēdētājs Arvīds Kucins, novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aivars Rasčevskis un līdzšinējie domes deputāti - Aleksejs Mackevičs, Regīna Tamane, Jānis Belkovskis, Aleksandrs Sibircevs. Tāpat deputāta mandātu ieguvis uzņēmējs Pāvils Kveders.

No Latvijas Zemnieku savienības saraksta mandātus ieguvuši divi līdzšinējie Ilūkstes novada deputāti Maigurs Krievāns un Dainis Millers, kā arī pašvaldības būvvaldes vadītājs Reinis Līcis.

Tikmēr no Latgales partijas saraksta mandātu ieguvuši trīs kandidāti - Vitālijs Aizbalts, Dzintars Pabērzs un Gunta Okmane, savukārt no "Saskaņas" saraksta, kas kopumā ieguvusi divas deputātu vietas, mandātu ieguvis Deniss Sarafaņuks un Viktors Jasiņavičs.

Balvu novads

Balvu novadā no kopumā 15 deputātu mandātiem septiņus ieguvusi Viļakas novada domes priekšsēdētāja Sergeja Maksimova pārstāvētā Latgales partija, kas vēlēšanās saņēma 40,48% balsu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

No šī saraksta deputāta mandātu ieguvis līdzšinējais Baltinavas novada deputāts Imants Slišāns, Viļakas novada pašvaldības Šķilbēnu pagasta pārvaldes vadītājs Andris Mežals, Balvu Centrālās bibliotēkas direktore Ruta Cibule, Viļakas sociālā aprūpes centra un Šķilbēnu sociālās aprūpes mājas vadītāja Līna Barovska, ģimenes ārsta prakses vadītājs Jānis Vancāns un Balvu teritoriālās invalīdu biedrības valdes priekšsēdētāja Marija Duļbinska.

Latvijas Zemnieku savienības saraksts vēlēšanās saņēma 17,89% balsu un ieguva trīs deputātu mandātus. Tos saņēma līdzšinējais Balvu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs, Balvu novada pašvaldības deputāts Egons Salmanis un Rugāju novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Sandra Kapteine.

Trešajā vietā pēc vēlētāju skaita ierindojusies Latvijas Zaļā partija, par kuru nobalsojuši 11,70% balstiesīgo. Politiskais spēks ieguva kopumā divas deputātu vietas, un tās saņems partijas Balvu nodaļas vadītājs Jānis Trupovnieks un Balvu novada pašvaldības deputāte Sandra Kindzule.

Jaunā konservatīvā partija saņēma kopumā 7,64% balsu, tādējādi iegūstot vienu deputāta mandātu, kuru saņems tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) biroja vadītājs Aldis Bukšs. Savukārt par partiju "Saskaņa" balsoja kopumā 6,87% balstiesīgo, kā rezultātā politiskais spēks saņēma vienu deputāta mandātu, kuru iegūs līdzšinējā Balvu novada pašvaldības deputāte Svetlana Pavlovska.

Tikmēr nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" vēlēšanās ieguva 5,67% balsu, saņemot vienu deputāta mandātu. To iegūs līdzšinējā Balvu novada pašvaldības deputāte Aija Mežale.

Vēlēšanās piedalījās vēl trīs politiskie spēki, tomēr tie nesaņēma gana balsu un līdz ar to arī nespēja iegūt deputātu mandātus. "Latvijas attīstībai" saņēma 3,30% balsu, "KPV LV" - 1,44% un "Jaunā vienotība" - 3,96%.

Balvu novadā pašvaldību vēlēšanās piedalījās 40,97% jeb 6724 cilvēki.

Krāslavas novads

No kopumā 15 deputātu vietām Krāslavas novadā mandātu ieguvuši astoņi Latvijas Zemnieku savienības kandidāti, tostarp arī līdzšinējais domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

Visi pārējie deputātu mandātus ieguvušie kandidāti no šī saraksta ir līdzšinējie Krāslavas novada domes deputāti - Aleksandrs Jevtušoks, Jānis Tukāns, Viktorija Lene, Aleksandrs Savickis, Ēriks Zaikovskis, Antons Ļaksa un Janīna Vanaga.

No partijas "Saskaņa" deputātu vietas ieguvis Robežnieku pagasta Pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītājs Aivars Krūmiņš un līdzšinējais Dagdas novada pašvaldības deputāts Raitis Azins.

Divas deputātu vietas ieguvusi arī Jaunā konservatīvā partija, no kuras mandātus saņems līdzšinējais Krāslavas novada deputāts Dmitrijs Zalbovičs un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārsta palīgs Ivars Plivčs.

Deputāta vietu no Latgales partijas, kas ieguvusi vienu mandātu, saņems Dagdas novada pašvaldības deputāts Viktors Stikuts.

Krāslavas novadā pašvaldību vēlēšanās piedalījās 33,73% jeb 5855 cilvēki.

Līvānu novads

Līvānu novadā, kur kopumā ir 15 deputātu vietas, mandātus ieguvuši visi saraksti, tomēr vairumu no tiem saņēmusi līdzšinējā pašvaldības priekšsēdētāja Andra Vaivoda pārstāvētā partija "Latvijas attīstībai", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

"Latvijas attīstībai" ieguvusi kopumā deviņas vietas, turklāt mandātus līdz ar līdzšinējo priekšsēdētāju saņēmuši arī vairāki novada deputāti - Gatis Pastars, Ginta Kraukle, Pēteris Romanovskis, Jānis Magdaļenoks, Ināra Kalvāne un Mārīte Vilcāne. Tāpat deputātu mandātus saņēmusi Līvānu novada Jersikas Tautas nama un Turku Saieta nama vadītāja Dace Jankovska un Līvānu novada Rožupes pagasta valdes locekle Sanita Pinupe.

No Zaļo un zemnieku savienības deputāta mandātu saņēmis uzņēmējs Kaspars Stikāns un biedrības "Līvāni" valdes loceklis Jānis Klaužs.

Partija "Saskaņa" ieguvusi kopumā divus mandātus, un abos no tiem saņēmuši līdzšinējie Līvānu novada deputāti Andrejs Bondarevs un Ivans Matrosovs.

Savukārt no Latvijas Reģionu apvienības, kas arī saņēmusi divus mandātus, deputāta vietu ieguvis līdzšinējais Līvānu novada deputāts Valdis Labinskis un Maija Spūle, kura iepriekš kandidēja 11.Saeimas vēlēšanām no partijas "Vienotība".

Līvānu novada pašvaldību vēlēšanās piedalījās 34,55% jeb 3084 cilvēki.

Ludzas novads

Ludzas novadā astoņus no kopumā 15 deputātu mandātiem ieguvusi Zaļo un zemnieku savienība, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

No Zaļo un zemnieku savienības deputāta vietu ieguvis arī līdzšinējais novada domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs, kā arī līdzšinējie deputāti - Juris Atstupens un Valdis Maslovskis. Tāpat deputāta mandātu ieguvis līdzšinējais Zilupes novada domes priekšsēdētājs Oļegs Agafonovs, līdzšinējā Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Ināra Silicka un līdzšinējā Ciblas novada domes priekšsēdētāja Renāte Mikaskina. Deputātu vietas ieguvuši arī divi līdzšinējā Krāslavas novada deputāti - Inta Rancāne un Andris Ļubka.

No Latgales partijas deputātu mandātus ieguvuši vairāki līdzšinējie Ludzas novada deputāti - Alīna Gendele, Viesturs Rancāns, Aivars Meikšāns un Lolita Greitāne, kā arī Kārsavas novada pašvaldības izpilddirektors Toms Vorkalis.

Savukārt no partijas "Saskaņa" saraksta mandātu ieguvusi līdzšinējā Ludzas novada deputāte Jevgenija Kušča un Modris Karpovs, kurš domē tika ievēlēts arī 2017.gada pašvaldību vēlēšanās.

Kopumā Ludzas novadā uz vēlēšanām aizgāja 37,68% balsstiesīgo.

Preiļu novads

Preiļu novadā vienu no kopumā 15 deputātu mandātiem saņēmusi arī līdzšinējā domes priekšsēdētāja Maruta Plivda, kuras pārstāvētā partiju apvienība starp Latgales partiju un "Jauno vienotību" ieguvusi trīs deputātu vietas, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

No šī saraksta deputātu mandātus saņēma arī Preiļu novada domes deputāts Juris Erts un veterinārārsts Andris Pastars.

Kopumā šajā pašvaldībā balsu un deputātu mandātu sadalījums ir visai līdzīgs, nevienam no politiskajiem spēkiem nesasniedzot ievērojamu balsu pārsvaru. Līdz ar to mandātus saņēmušas kopumā astoņas partijas.

Vēl trīs mandātus saņēma gan nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", gan partiju apvienība, kuras sastāvā ir "Apvienība "Iedzīvotāji", Latvijas Reģionu apvienība un Jaunā konservatīvā partija.

No nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" saraksta deputātu mandātus saņēma līdzšinējais Riebiņu novada domes priekšsēdētājs Pēteris Rožinskis un viņa vietnieks Jāzeps Ivanāns. Tāpat deputāta vietu saņēma Riebiņu novada domes deputāte Ilga Pokšāne.

Savukārt no partiju apvienības deputātu mandātus saņēma divi Preiļu novada domes deputāti - Ārijs Vucāns un Iveta Stare, kā arī uzņēmējs Aigars Zīmelis.

No "Latvijas attīstībai" deputātu vietas ieguva Preiļu novada Labklājības pārvaldes direktors Lauris Pastars un Preiļu novada Saunas pagasta pārvaldes vadītājs Raimonds Rubins. Divas deputātu vietas vēlēšanās ieguva arī Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, no kuras deputātu mandātus saņēma Vārkavas novada domes priekšsēdētāja Anita Brakovska un Vārkavas novada deputāts Andris Lazdāns.

Turpretim pa vienam mandātam ieguva Zaļo un zemnieku savienība, no kuras deputāta vietu saņēmusi Riebiņu novada domes deputāte Ineta Anspoka, un "Saskaņa", no kuras deputāta mandātu ieguva Preiļu novada domes deputāte Nadežda Hļebņikova.

Preiļu novadā pašvaldību vēlēšanās piedalījās 45,43% jeb 6601 cilvēks.

KURZEME

Liepāja

Liepājā lielāko atbalstu guvušajai Liepājas partijai izdevies iegūt sešus mandātus, bet Latvijas Reģionu apvienība (LRA) nākamajā domes sasaukumā būs piecu deputātu pārstāvēta, liecina Centrālās vēlēšanas komisijas apkopotie dati.

Liepājas partiju jaunajā sasaukumā pārstāvēs līdzšinējais Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš, bijušais mērs Uldis Sesks, Liepājas pilsētas domes deputāti Helvijs Valcis, Vilnis Vitkovskis un Edvīns Striks, kurš arī ir Liepājas reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs, kā arī partijas valdes loceklis Uldis Hmieļevskis.

No LRA jaunajā domē ievēlēts līdzšinējais mērs Jānis Vilnītis, kā arī Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas deputāts Atis Deksnis, Liepājas pilsētas dome deputāte, AS "Lauma Lingerie" valdes priekšsēdētāja Linda Matisone, traumatologs - ortopēds Agris Mertens un Liepājas pilsētas domes deputāts Modris Šveiduks.

"Saskaņai" izdevies iegūt divus mandātus, kuri piešķirti Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas deputātēm Ludmila Rjazanova un Helēnai Gerilovičai, savukārt no apvienotā saraksta, kas sastāv no politiskajiem spēkiem "Kustība "Par!"", "Jaunā vienotība" un "Progresīvie" ievēlēta bijusī Saeimas deputāte, šā brīža Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārā sekretāre Dace Bluķe.

Arī Nacionālā apvienība ieguvusi vienu mandātu, kas piešķirts Liepājas simfoniskā orķestra valdes loceklim Uldim Lipskim.

Liepājas pilsētā kopumā reģistrēti 46 506 balsstiesīgie, no kuriem vēlēt devās 13 413 jeb 28,84% iedzīvotāji.

Ventspils novads

Šī gada pašvaldību vēlēšanās Ventspils novadā lielāko atbalstu guvusī Latvijas Zemnieku savienība (LZS) tikusi pie sešiem mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Par LZS balsoja 1168 no 8876 balsstiesīgajiem pašvaldības iedzīvotājiem jeb 39,75% balsstiesīgo, un domē ievēlēti līdzšinējais Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, domes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Mačtams, Ventspils novada domes deputāti Aigars Matisons un Ilva Cērpa, Tārgales pamatskolas direktore Ilze Judzika un lietvedis Agris Bileskalns.

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) Ventspils novadā vēlēšanu rezultātā ierindojās otrajā vietā, un no šī saraksta pašvaldībā ievēlēti pieci deputāti. No LRA ievēlēti Ventspils novada domes deputāte Dace Vašuka, Ventspils novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Māris Dadzis un Ventspils novada domes deputāts Ints Apsītis, aktieris Gatis Gāga un Ventspils novada Ances pamatskolas direktore Elita Kuģeniece.

Tikmēr Nacionālajai apvienībai piešķirti četri mandāti, un šo partiju apvienību pārstāvēs Ventspils novada pašvaldības deputāts Andis Zariņš, ZS ''Oši'' īpašnieks Raitis Krūmiņš un Ventspils novada pašvaldības deputāti Gaidis Bože un Andris Vārpiņš.

Dienvidkurzemes novads

Pašvaldību vēlēšanās lielāko vēlētāju atbalstu Dienvidkurzemes novadā guvusī Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) jaunajā sasaukumā tikusi pie deviņiem mandātiem no 19, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati.

Jaunajā Dienvidkurzemes novadā ZZS pārstāvēs līdzšinējais Grobiņas novada domes priekšsēdētājs Aivars Priedols, Grobiņas novada domes deputāti Raimonds Reinis un Inga Ratniece, Zentas Mauriņas Grobiņas novada vidusskolas direktore Laila Urbāne, veterinārārsts Gatis Kalniņš, LZS valdes loceklis Edgars Putra, Grobiņas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Galeckis, Bunkas pagasta pārvaldes vadītāja Patricija Andersone un Vērgales pārvaldes vadītājs Jānis Vitrups.

Otrs labākais rezultāts Dienvidkurzemes novadā bija Nacionālajai apvienībai, kuru jaunajā sasaukumā pārstāvēs pieci deputāti - līdzšinējie Aizputes novada domes deputāti Linards Tiļugs un Gundars Sisenis, Aizputes novada domes priekšsēdētājs Juris Grasmanis un viņa vietnieks Andris Jankovskis, kā arī Gramzdas pagasta pārvaldes vadītājs Dzintars Kudums.

Trīs mandātus ieguva Latvijas Reģionu apvienība, un to jaunajā vietvarā pārstāvēs līdzšinējais Nīcas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Raivis Kalējs, Durbes novada domes deputāts Sandris Bēča un Durbes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Radzevičs. Vēl divus mandātus izdevās iegūt "Jaunajai vienotībai", no kuras vidus ievēlēti līdzšinējais Rucavas novada domes priekšsēdētājs Jānis Veits un SIA "Aizputes nami" valdes loceklis Mārtiņš Grundmanis.

Kuldīgas novads

Partija "Kuldīgas novadam" šajās pašvaldību vēlēšanās ieguvusi astoņas vietas, kas ir par diviem mandātiem mazāk nekā iepriekšējās vēlēšanās, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati.

Jāatzīmē, ka pēc administratīvi teritoriālās reformas Kuldīgas novada pašvaldību veido 15 deputāti, iepriekšējo 17 vietā.

No "Kuldīgas novadam" ievēlēta līdzšinējā Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa, Kuldīgas novada domes deputāti Agris Kimbors, Inese Astaševska, Brigita Freija, Raimonds Lapuķis un Baiba Mikāla, Saldus medicīnas centra valdes priekšsēdētāja Nellija Kleinberga, kā arī SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" valdes priekšsēdētājs Artis Roberts.

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), "Latvijas attīstībai" (LA) un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" katrai jaunajā sasaukumā būs divi deputāti. No ZZS Kuldīgas novadā ievēlētas Kuldīgas novada dome deputāte Ruta Karloviča un Alsungas novada dome domes priekšsēdētāja Daiga Kalniņa, no LA domē ievēlētas Skrundas novada pašvaldība domes priekšsēdētāja Loreta Robežniece un Skrundas novada pašvaldības aprūpes nama "Valtaiķi" direktore Gunita Bivbāne, savukārt nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāvēs mežsaimniecības konsultante Sigita Vaivade un Kuldīgas novada pašvaldības deputāte Kristīna Ansone.

Vēl vienu mandātu ieguva arī Jaunā konservatīvā partija, kuru jaunajā sasaukumā pārstāvēs SIA "LASERN" valdes loceklis Romāns Ernsons.

Saldus novads

Pašvaldību vēlēšanās Saldus novadā lielāko atbalstu guvusī Latvijas Zaļā partija (LZP) tikusi pie septiņiem deputātu mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

LZP domē pārstāvēs līdzšinējais Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts, Saldus novada pašvaldības aģentūras "Sociālais dienests" sociālā darbiniece Inta Vanaga, Saldus tūrisma informācijas, kultūras un sporta centra direktore Krista Vīndedze, Brocēnu novada pašvaldības priekšsēdētājs Ārijs Sproģis, Brocēnu novada bērnu un jaunatnes sporta skolas treneris Ansis Pūce, Brocēnu novada pašvaldības Stratēģiskās plānošanas speciāliste Ilze Tomanoviča-Barone un Saldus novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāja Ginta Andersone.

Latvijas Zemnieku savienība (LZS), kura ieņem otro vietu, iegūs trīs mandātus. No šī politiskā spēka domē ievēlēti Saldus novada pašvaldības domes priekšsēdētaja vietnieks Raivis Zīrups, Saldus novada pašvaldības deputāts Gatis Baumanis un Kursīšu pagasta bibliotēkas vadītājs Mārtiņš Lagzdons.

Nacionālajai apvienībai (NA) un "Latvijas attīstībai" (LA) katrai šajās vēlēšanās Saldus novadā izdevies iegūt divus mandātus. Tie piešķirti attiecīgi NA mēra amata kandidātam Robertam Sipeniekam un Saldus pagasta pārvaldes vadītājai Ilzei Kļavai, kā arī Saldus novada domes deputātei Indrai Ūdrai un "Latvijas attīstībai" Saldus nodaļas vadītājam Kārlim Barančanam. Vēl vienu mandātu izdevies iegūt "Jaunās vienotības" (JV) saraksta līderim, Saldus novada domes deputātam Didzim Konuševskim.

Kopumā Saldus novadā balsstiesīgo skaits bija 22 969, no kuriem vēlēt devās 7114 jeb 30,97% iedzīvotāju. LZP atbalstīja 2855 jeb 40,13% vēlētāju, LZS - 15,18%, NA- 983 jeb 14,12%, LA - 731 jeb 10,50%, bet JV atbalstu pauda 509 jeb 7,15% vēlētāju.

Talsu novads

Talsu novada domes jauno sastāvu veidos sešu partiju deputāti, tostarp līdzšinējās domes priekšsēdētājas Sandras Pētersones pārstāvētā Nacionālā apvienība (NA) saņems piecus no 19 mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Bez Pētersones no NA pie mandāta tika arī pašreizējā Rojas novada domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņa, Talsu novada deputāts, Talsu Valsts ģimnāzijas direktors Gundars Sebris, kultūras ministra ārštata padomnieks Gaidis Bērziņš, kā arī Stendes pilsētas, Lībagu, Strazdes un Virbu pagasta pārvaldes vadītājs Andis Āboliņš.

Saraksts "Mēs - Talsiem un novadam" tikuši pie četriem mandātiem, un tos iegūs partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Zelderis un Talsu novada domes deputāti Lauris Pīlēģis, Ilva Norenberga un Kalvis Kalniņš.

"Jaunā vienotība" (JV) un kopā startējušās partijas "Talsu novada attīstībai" un "Latvijas attīstībai" katra ieguvusi trīs mandātus. No JV ievēlēti Kolkas pagasta pārvaldes vadītājs Aldis Pinkens, SIA "LM Auto" prokūrists Māris Rozenbergs un Dundagas novada pašvaldības deputāte Andra Grīvāne. Tikmēr "Talsu novada attīstībai" un "Latvijas attīstībai" kopīgo sarakstu pārstāvēs Talsu vicemērs Andis Astrātovs, novada domes deputāts Oļegs Solovjovs un Lauku atbalsta dienesta Ziemeļkurzemes reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītāja Juzefa Kļava.

Vēl pa diviem mandātiem ieguva Latvijas Zaļā partija (LZP) un Latvijas Zemnieku savienība (LZS). LZP jaunajā Talsu novada domē pārstāvēs pašnodarbinātais Ainis Stūrmanis un VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" personāla vadītāja - lietvede Ieva Brūna, savukārt no LZS mandāts tiks Talsu vicemēram Dainim Karolam un Talsu novada domes sporta komisijas priekšsēdētājam Almantam Kalniņam.

Kā ziņots, no 30 983 balsstiesīgajiem Talsu novadā vēlēt devās 29,32% jeb 9083 iedzīvotāji. Sešiem politisko spēku sarakstiem pārvarot 5% robežu, jaunais novada domes sastāvs būs sadrumstalots.

Labāko rezultātu uzrādījusi NA, par ko balsoja 1980 vēlētāji jeb 21,83% balsstiesīgo. Ar dažu procentpunktu atstarpi otrajā vietā ierindojās partija "Mēs - Talsiem un novadam", kuru atbalstīja 1689 jeb 18,62% iedzīvotāju. Trešajā vietā ir JV, kurai atbalstu pauduši 1471 jeb 16,22% vēlētāju.

Ļoti līdzīgu rezultātu, saņemot 1450 jeb 15,99% iedzīvotāju atbalstu, uzrādījis partijas "Talsu novada attīstībai" un "Latvijas attīstībai" kopīgais saraksts. Par LZP nobalsojuši 953 jeb 10,51% iedzīvotāju, bet par LZS - 799 jeb 8,81% iedzīvotāju.

Zem piecu procentu barjeras palikusi partija "Par cilvēcīgu Latviju" (iepriekš - "KPV LV"), par kuru balsoja 4,73% iedzīvotāju, kā arī Jaunā konservatīvā partija, kuru atbalstīja 2,08% balsstiesīgo.

ZEMGALE

Jelgava

Jelgavā šī gada pašvaldību vēlēšanās pilsētas pašreizējā mēra Andra Rāviņa pārstāvētā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ieguvusi sešus mandātus, kas ir par vienu mazāk nekā 2017.gada vēlēšanās, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie rezultāti.

Pa diviem mandātiem šajās vēlēšanās ieguvušas nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", "Jaunā vienotība" un "Kustība "Par!"".

Savukārt vēl trīs partijas - Latvijas Krievu savienība, "Saskaņa" un Latvijas Reģionu apvienība - ieguvušas pa vienam mandātam.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2017.gadā Jelgavas domē septiņus mandātus ieguva ZZS, trīs mandātus - "Saskaņa", divus - nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", kā arī pa vienam ieguva partija "Vienotība", politiskā partija "KPV LV" un "Latvijas Reģionu Apvienība".

Kā vēstīts, Jelgavas domes vēlēšanās uzvarējusi ZZS, kas ieguva 32,27% balsu.

Tikmēr 13,55% balsu ieguvusi "Jaunā vienotība", tai seko nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" ar 12,45% balsu, "Kustība "Par!"" ar 10,38% balsu, Latvijas Krievu savienība ar 8,14% balsu, Latvijas Reģionu apvienība ar 7,59% balsu un "Saskaņa" ar 6,98% balsu.

Iekļūšanai pilsētas domē nepieciešamo 5% robežu nepārvarēja Jaunā konservatīvā partija, kas ieguva 4,95% balsu, politiskā partija "Par cilvēcīgu Latviju" jeb "KPV LV" ar 1,9% balsu un partija "Progresīvie" ar 0,9% balsu.

Lai arī ZZS šajās vēlēšanās Jelgavā ir uzvarējusi, tā piedzīvojusi vērā ņemamu atbalsta kritumu. Salīdzinot ar pagājušajām pašvaldību vēlēšanām, atbalsts ZZS sarucis par 9,27 procentpunktiem. Tāpat krities arī "Saskaņas" atbalstītāju loks, šogad saņemot par 12,64 procentpunktiem mazāk nekā pirms četriem gadiem. "Par cilvēcīgu Latviju" jeb "KPV LV" ieguvusi par 3,5 procentpunktiem mazāk balsu nekā iepriekš.

Jelgavā nobalsoja 11 624 iedzīvotāji jeb 29,59% balsstiesīgo.

Jelgavas novads

Jelgavas novadā pašvaldību vēlēšanās Latvijas Zemnieku savienība ieguvusi sešus no 19 mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie rezultāti.

Novada domē no partijas ievēlēti - Jelgavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune, Jelgavas novada pašvaldības izpilddirektore Līga Lonerte, Jelgavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Vītola, SIA "Duke" valdes priekšsēdētāja Lolita Duge, Jelgavas novada pašvaldības deputāti Juris Lavenieks un Aivars Naglis.

Trīs deputātu mandātus ieguvusi Latvijas Reģionu apvienība, no kuras ievēlēti - SIA "G.R.B. Investīcijas" Dainis Liepiņš, izdienas pensiju saņemošais Iekšlietu ministrijas robežsardzes pulkvedis Vidmants Rinkuns, kā arī Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas direktora vietniece izglītības jomā Dina Tauriņa.

No Latvijas Zaļā partijas ievēlēti trīs deputāti - Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs domes priekšsēdētājs Andris Ozoliņš, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra inženiertehniskās nodaļas vadītājs un iepirkumu speciālists Jānis Kažotnieks un SIA "Binex" valdes priekšsēdētājs Ģirts Neija.

"Jaunā vienotība" ieguvusi divus mandātus - novada domē ievēlēti Ozolnieku novada domes deputāti Uldis Ainārs un Artūrs Semjonovs. Tāpat divus mandātus ieguvusi nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" - ievēlēti SIA "Mežacīruļi" vadītāja vietnieks Oskars Cīrulis un z/s " Liepziedi" īpašnieks Gundars Liepa.

Divas deputātu vietas Jelgavas novada domē ieguvusi "Latvijas attīstībai", kuras sastāvā ievēlēti - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ministra padomnieks Madars Lasmanis un Aizsardzības ministrijas ministra padomnieks Emīls Dobrājs. Savukārt "Saskaņa" ieguvusi vienu mandātu - ievēlēta Jelgavas novada domes deputāte Irina Dolgova.

Aizkraukles novads

Aizkraukles novadā vairāk nekā pusi, proti, 10 no 19 mandātiem ieguvusi "Latvijas attīstībai" un "Vidzemes partijas" apvienība, kuras pirmais numurs ir līdzšinējais novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie rezultāti.

No partiju apvienības ievēlēti Dainis Vingris, Līdums, Dāvis Kalniņš, Einārs Zēbergs, Anita Ostrovska, Andris Zālītis, Arvis Upīts, Didzis Bērziņš, Uldis Dzērve un Zane Romanova.

Tāpat četrus mandātus ieguva nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", kuras sastāvā ievēlēti Guntis Libeks, Aivars Miezītis, Gatis Gūtmanis un Uģis Rubenis.

Savukārt partija "Apvienība "Iedzīvotāji"" ieguvusi divus mandātus - ievēlēti Andris Ambainis un Jānis Sarmis Bajinskis, divus mandātus ieguvusi arī "Jaunā vienotība", kuras sastāvā ievēlēti Aigars Lukss un Mārtiņš Daģis. Bet vienu mandātu ieguvusi Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) - ievēlēta Evija Vectirāne.

Kā ziņots, Aizkraukles novadā vēlēšanās uzvarēja "Latvijas attīstībai" un "Vidzemes partijas" apvienība, kas ieguva 44,85% vēlētāju balsu.

Otrajā vietā ierindojas Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" ar 20,47% balsīm, seko partija "Apvienība "Iedzīvotāji"" ar 8,99% balsīm, "Jaunā vienotība" ar 7,57% balsīm un Zaļo un Zemnieku savienība ar 5,68% balsīm.

Iekļūšanai novada domē nepieciešamos 5% vēlēšanās neieguva "Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija", par kuru nobalsojuši 3,32%, "Jaunā konservatīvā partija" ar 2,97% balsīm, "Latvijas Krievu savienība" ar 2,31% balsīm, "Saskaņa" ar 1,83% un politiskā partija "Par cilvēcīgu Latviju" jeb "KPV LV ar 0,89% balsīm.

No 1.jūlija Aizkraukles novadu veidos līdzšinējais Aizkraukles novads, Neretas novads, kur 2017.gada pašvaldību vēlēšanās uzvarēja "Vienotība", Ķeguma novads, kur iepriekšējās vēlēšanās uzvaru svinēja "Latvijas zemnieku savienība", Kokneses novads, kur iepriekšējās vēlēšanās triumfēja Zaļo un Zemnieku savienība, kā arī Pļaviņu novads, kur 2017.gada vēlēšanās uzvarēja "Vidzemes partija".

Bauskas novads

Kopumā 11 no 19 mandātiem Bauskas novada domē pašvaldību vēlēšanās ieguvusi nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie rezultāti.

No NA ievēlēti - Rundāles novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis, Iecavas novada domes priekšsēdētājs Aivars Mačeks, Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Voldemārs Čačs, Bauskas novada domes priekšsēdētājs Arnolds Jātnieks, Bauskas novada domes deputāts Raitis Ābelnieks, Vecumnieku novada domes deputāts un Attīstības komitejas vadītājs Mārtiņš Mediņš, Iecavas novada domes deputāti - Solveiga Lineja, Juris Krievs, Vilnis Gailums, kā arī Jānis Siugalis.

Trīs mandātus ieguvusi "Latvijas attīstībai". Bauskas novada domē ievēlēti - bijusī Valsts ieņēmuma dienesta ģenerāldirektore Ināra Pētersone, Bauskas novada domes deputāts Jānis Dūmiņš un Iecavas novada domes deputāte Laine Baha.

Divas deputātu vietas ieguvusi Latvijas Reģionu apvienība, ievēlēti - Vecumnieku novada domes priekšsēdētājs Guntis Kalniņš un z/s "Griezes" īpašnieks Rihards Melgailis. Tikpat daudz vietu ieguvusi arī "Jaunā konservatīvā partija" (JKP), no kuras ievēlēti - Bauskas novada domes deputāte Inita Nagņibeda un Bauskas novada pašvaldības iestādes "Sporta centrs "Mēmele"" direktore Līga Rimševica.

Vienu mandātu vēlēšanās ieguvusi Zaļo un zemnieku savienība, kuras sastāvā iebalsots SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" izglītības darba metodiķis Ingmārs Līdaka.

Dobeles novads

Pašvaldību vēlēšanās Dobeles novadā deviņus no 19 mandātiem ieguvusi pie varas pašlaik esošā Latvijas Zemnieku savienība (LZS), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie rezultāti.

Novada domē no LZS ievēlēti Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis, Tērvetes novada domes priekšsēdētāja Dace Reinika, Auces novada domes priekšsēdētājas vietnieks Ģirts Ante, Auces novada domes deputāte Indra Špela, Auces novada pašvaldības izpilddirektors Aldis Lerhs, Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns, Dobeles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Safranovičs, Auces novada pašvaldības jurists Ivars Gorskis un Īles tautas nama vadītāja Sintija Liekniņa.

Četrus mandātus ieguvusi nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA), no kuras ievēlēti Dobeles novada domes deputāti Edgars Gaigalis un Ainārs Meiers, Tērvetes novada domes deputāts Linda Karloviča, kā arī zemnieku saimniecības "Straumēni" īpašnieks Ivars Stanga.

Trīs mandātus šajās vēlēšanās ieguvusi Latvijas Reģionu apvienība (LRA), no kuras ievēlēti Lauku atbalsta dienesta Zemgales reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītājs Viesturs Reinfelds, Dobeles novada kultūras un sporta pārvaldes Dobeles kultūras nama pasākumu producents Andris Podvinskis un SIA "Dare Audeamus" valdes locekle Kristīne Briede.

Divi mandāti pienākas "Jaunās Vienotības" pārstāvjiem - ievēlēti Dobeles novada deputāti Edgars Laimiņš un Sanita Olševska, savukārt vienu mandātu ieguvusi politiskā partija "Par cilvēcīgu Latviju" jeb "KPV LV", no kuras ievēlēts Saeimas deputāta palīgs Māris Feldmanis.

Jēkabpils novads

Jēkabpils novadā vismaz vienu no 19 mandātiem sestdien notikušajās pašvaldību vēlēšanās ieguvušas deviņas dažādas partijas, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā publicētā informācija.

Tostarp pa četriem mandātiem ieguvušas "Latvijas attīstībai" un Latvijas Zaļā partija (LZP), pa diviem - "Apvienība "Iedzīvotāji"", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA), Jaunā konservatīvā partija (JKP), Jēkabpils reģionālā partija, savukārt pa vienam mandātam ieguvis Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un "Vienotības" kopīgais saraksts, partija "Saskaņa" un Latvijas Zemnieku savienība (LZS).

No "Latvijas attīstībai" Jēkabpils novada domē ievēlēts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) redzeslokā nonākušais un Jēkabpils mēra amatu pametušais Aivars Kraps, SIA "Jēkabpils autobusu parks" valdes priekšsēdētājs Jānis Ščerbickis, Krustpils novada pašvaldības deputāte Elīna Serkova un Saukas dabas parka biedrības valdes priekšsēdētājs Jānis Raščevskis.

No LZP ievēlēts bijušais Jēkabpils mērs Raivis Ragainis, Jēkabpils pilsētas domes deputāts Aigars Nitišs, SIA "JK Namu pārvalde" valdes priekšsēdētājs Ainars Vasilis un SIA "Sedumi" valdes locekle Aija Bojāre.

No "Apvienības "Iedzīvotāji"" ievēlēts Viesītes novada domes priekšsēdētājs Alfons Žuks un pašvaldības kancelejas vadītāja Daina Vītola. No NA ievēlēti Krustpils novada domes deputāti Daina Kalve un Kārlis Stars.

No JKP ievēlēts Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Aivars Vanags un ZS "Pūpoli" pārvaldnieks Kaspars Štolnieks, no Jēkabpils reģionālās partijas - finanšu ministra padomnieks Leonīds Salcevičs un Jēkabpils domes deputāts Māris Dimants.

Savukārt no LRA un "Vienotības" kopīgā saraksta ievēlēts SIA "Marteks" vadītājs Mārtiņš Svilis, no LZS - Jēkabpils domes deputāte Līga Kļaviņa, bet no "Saskaņas" - Jēkabpils pilsētas domes deputāts Andrejs Gavrilovs.

Tukuma novads