Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

LZS līderis prognozē, kur varētu būt lielākā vēlētāju aktivitāte

© f64.lv, Kaspars Krafts

Lielākā vēlētāju aktivitāte pašvaldību vēlēšanās varētu būt mazajos novados, kuri administratīvi teritoriālās reformas rezultātā tiks pievienoti lielākiem novadiem, aģentūrai LETA prognozēja Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētājs Armands Krauze.

Viņaprāt, mazo novadu iedzīvotāji ir nobijušies, ka viņu pārstāvniecība pazudīs, līdz ar to šī sabiedrības daļa varētu būt aktīvāka balsošanā. "Viņi jūtas, ka netiks uzklausīti, tāpēc dosies aktīvāk uz iecirkņiem," skaidroja politiķis.

Krauze norādīja, ka viņa partijas biedri ir daudz strādājuši priekšvēlēšanu periodā un līdzšinējās pašvaldības darbības laikā, tāpēc viņš prognozē, ka LZS rezultāti būs vieni no labākajiem starp visām partijām. Konkrētas pašvaldības, kurās iespējami vislielākie panākumi, Krauze atturējās minēt, lai gan atzina, ka partija to ir analizējusi.

"Esam labi strādājuši. Mums ir mēri, deputāti. Startējam visos novados," piebilda Krauze.

Sestdien Latvijā notiek pašvaldību vēlēšanas, kurās var balsot no plkst.7 līdz 20. Šajās vēlēšanās jāievēlē 664 deputāti kopumā 40 pašvaldībās - sešās valstspilsētās un 34 no jauna izveidotajos novados, kuri sāks darbu 1.jūlijā līdz ar administratīvi teritoriālās reformas stāšanos spēkā.

Pašvaldību vēlēšanas sestdien nenotiek Rīgā, kur dome tika ievēlēta ārkārtas vēlēšanās pērn, kā arī Rēzeknes novadā un Varakļānu novadā, kur vēlēšanas tika apturētas pēc ST sprieduma. Vēlēšanas Varakļānu novadā un Rēzeknes novadā notiks 11.septembrī.