Ozolniekos mulsumu rada vēlēšanu iecirkņa atrašanās vietas maiņa

© F64 Photo Agency

Ozolniekos, kas līdz ar administratīvi teritoriālo reformu tiks iekļauti Jelgavas novadā, pēc vēlēšanu iecirkņa atrašanās vietas maiņas daļa vēlētāju meklē iespēju nobalsot līdzšinējā iecirknī, pastāstīja Ozolnieku Sporta skolā izvietotā iecirkņa vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Iveta Strēlniece.

Viņa stāstīja, ka atsaucība iepriekšējās balsošanas dienās ir augsta, un tāda novērota gan pirmdien, gan ceturtdien.

"Ja salīdzina ar iepriekšējām vēlēšanām, šķiet, ka aktīvāk izmanto iepriekšējās balsošanas dienas, lai izvairītos no rindā stāvēšanās īstajā vēlēšanu dienā," sacīja Strēlniece.

Lai vēlēšanu iecirkni piemērotu epidemioloģiskās drošības prasībām, šogad tas izvietots sporta hallē, nevis domes ēkā. Vēlēšanu dienā sestdien iecirknī strādās seši vēlētāju reģistratori, bet iepriekšējās balsošanas dienā darbojas trīs. Vēlētāju izeja no iecirkņa ir atsevišķi no ieejas.

"Mēs varam nodrošināt nepieciešamo attālumu, arī pietiekami lielu skaitu cilvēku, kas var uzturēties iecirknī. Viņiem nav nepieciešams uzturēties ārpusē," atzina Strēlniece.

Taču ir daļa vēlētāju, kas joprojām meklē iecirkni tā līdzšinējā atrašanās vietā domes ēkā, jo gadu laikā ir pieraduši. Lai iedzīvotājus informētu par izmaiņām, ir izliktas norādes, stāstīja iecirkņa vadītāja. Arī aģentūra LETA pārliecinājās, ka pie netālu esošās Ozolnieku novada domes ēkas izvietotas norādes ar bultiņām, norādot jaunu iecirkņa atrašanās vietu.

Līdz šim balsošana Ozolniekos notikusi mierīgi. Pēc Strēlnieces paustā, iedzīvotāji, izdarot izvēli, neizsaka savu viedokli par Ozolnieku novada pievienošanu Jelgavas novadam. Konfliktsituāciju iecirknī nav bijis, taču viens vēlētājs bija ieradies ar pasi, kurai bija beidzies derīguma termiņš.

Vēlēšanu iecirknī vēlētājiem tiek nodrošināta iespēja nodezinficēt rokas. Tāpat pieejamas vienreizlietojamās sejas maskas un pildspalvas.

Jau ziņots, ka otrā pašvaldību vēlēšanu iepriekšējās balsošanas diena sākusies bez traucējumiem, visi vēlēšanu iecirkņi ir atvērti un strādās līdz plkst.16.

731 iecirknī iepriekšējā balsošana norisināsies līdz plkst.16, savukārt iecirkņos Madonas novadā tā notiks no plkst.16 līdz 20. Madonas novadā iepriekšējā balsošana nenotika pirmajā dienā - 31.maijā, jo 28.maijā tika nolemts, ka vēlēšanas tajā nenotiks, bet vēlāk lēmums tika mainīts.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais